Kadir Akgöllü Büyükşehir’e talip

Kadir Akgöllü Büyükşehir’e talip

ABONE OL
25 Eylül 2023 13:16
Kadir Akgöllü Büyükşehir’e talip
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

12 Eylül öncesinden mücadele arkadaşım Kadir Akgöllü, MHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olmuş..

Bunu yeni öğrendim ve çok sevindim..

Hüseyin Sözlü’nün aylardır adaylık yolunda çalışma yaptığı, bir çok kişinin de MHP’nin adayı olmasına kesin gözüyle baktığı biliniyor..

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın da Büyükşehir adaylığı için yanıp tutuştuğu ise özellikle Sarıçamlıların malumu..

Belki başka aday adayları da çıkacak..

Ancak, Kadir Akgöllü’nün MHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olması Türk milliyetçileri arasında ayrı bir bir hava doğmasına neden olacaktır..

Dediğim gibi, Kadir Akgöllü, 12 Eylül’de darbecilerin en ağır işkencelerine maruz kalmış bir arkadaşımızdı.

Gazeteci ağabeyimiz Ali Bademci, Kadir Akgöllü’nün durumunu 12 Eylül İşkencesinde Ülkücü Bir Gazetecinin Dramı” adlı kitabında şöyle anlatıyordu:

“Gündüz lavaboya gidip gelirken tecrit hücresinde üç yiğit gördüm ki halleri perişan, bir metrekarelik bir demir şebeke, üç tarafı beton kafesler içinde inliyorlar. Bunlarla görüşmelere biraz müsamaha da gösteriyorlardı. Acaba kim kimi tanıyor diye, herhalde iptidâî bir gözetleme de yapıyorlardı. Tecritteki üç kişiyi de gayet yakından tanıyordum. Bunlar Muhtar Sezai, Şahin Bilgiç, Kadir Akgöllü’den başkaları değildi. Birkaç günden beri aç olduklarını, hiçbir suçlarının bulunmadığını, işkence ile yalan itirafta bulunmayacaklarını ve ölüm pahasına bu tavrı sürdüreceklerini söylediler. Gerçekten bu insanlar çok şerefli bir mücadele vererek günahsızların başını yakmadılar …”

Ne 12 Eylül’ün işkenceleri, ne 12 Eylül sonrasını neoliberal baskısı Kadir Akgöllü’yü bildiği yoldan saptıramadı, bir işkence daha az görmek ya da bir koltuk kapmak için hiç bir Türk milliyetçisi arkadaşını satmadı..

Atsız’ın dediği gibi, itlerin bile güldüğü kimsesizliğini, arkadaşlarını satıp makam mevki sahibi olanlara yeğledi..

MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’na sıkıyönetim mahkemesi salonunda jandarmaların üzerine çöktüğü Yahya Günaşan’ı dakikalarca döven, sonra da hücre hapsiyle hücreye tıkan Nurettin Soyer’in oğluna geçtiğimiz yerel seçimlerde destek veren ve “Tunç beyin ne suçu var, babasının suçundan oğluna ne” diye aklamaya çalışan çakma asenaların, ülkü devlerinin siyasal ikbal peşinde koştukları sırada bile Türk milliyetçiliği duruşundan asla ödün vermemiş, hak bildiği yolda dimdik yürümüştü..

Şimdi adı geçen üç adayı değerlendirecek olursak, bakalım neleri göreceğiz:

Hüseyin Sözlü’ye kendisinin, kardeşlerinin, bürokratlarının, hatta belediye çalışanlarının eylem ve sözlerinden dolayı, 2018’deki seçimde bir çok Türk milliyetçisinin oy vermediğini biliyoruz..

Benim gibi seçimden altı ay önce Hüseyin Sözlü’ye oy vermeyeceğini ilan edenler bile vardı..

Başta MHP üyesi arkadaşlarımız olmak üzere farkı partileri tercih eden Türk milliyetçilerinin Hüseyin Sözlü’ye oy vermedikleri bir gerçek..

Bir kısmı karşısındaki en güçlü adaya oy verirken, bir bölümü de oy kullanmamayı tercih etmişti..

Günümüze geldiğimizde, 4,5 yıl önce Hüseyin Sözlü’ye oy vermeyen Türk milliyetçilerinin bugün de Sözlü’ye karşı mesafeli olduğunu biliyoruz..

Hemen tamamı, Sözlü’nün aday olması halinde, 2018’deki tavırlarını sürdüreceklerini ifade ediyorlar..

MHP üyesi olan bazı Türk milliyetçileri de Sözlü ve ekininin 2018 seçimleri öncesi MHP ile kendi oyunu karşılaştırarak kendisini MHP’nin üzerinde görmesi ve başkanlığı sürecinde teşkilatlara ve ülkücülere karşı mesafeli duruşundan dolayı MHP teşkilatlarından ve partililerden özür dilemesini bekliyorlar.

Bekledikleri özür gelmezse onlar da 2018’deki gibi oy kullanacaklarını dile getiriyorlar..

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın ise Türk milliyetçileri arasında adı bile konuşulmuyor..

Yani,  Bilal Uludağ Büyükşehir Belediye başkan adayı olursa, Türk milliyetçilerinin büyük çoğunluğunun başkanlıkta MHP’ye oy vermeyeceğini şimdiden söyleyebilirim..

Sözlü ve Uludağ’ın, 31 Mart 2024’de sandıktan çıkmalar için Türk milliyetçilerinden kendilerine gelmeyecek oyları, Cumhur İttifakının diğer ortaklarından alacakları oylarla telafi etmeleri gerekecek..

Ama, Ak Parti tabanından Sözlü’ye ya da Uludağ’a kitlesel destek geleceği de meçhul..

Kadir Akgöllü’nün ise 2018’de Hüseyin Sözlü ve MHP’ye oy vermeyen Türk milliyetçilerinin oylarını toparlayacağı kesin..

Hatta, gerek cumhurbaşkanlığı sürecinde Türk milliyetçilerinin aday çıkarma çalışmaları, sonrasında devam eden toplantılar çeşitli nedenlerle İyi Parti, Zafer Partisi ve Büyük Birlik Partisi’ne giden eski ülkücülerin ve sandığa gitmeyen Türk milliyetçilerinin de Kadir Akgöllü etrafında birleşeceklerini işareti olarak karşımızda duruyor..

2018’de Zeydan Karalar’a “oyumuzu İyi Parti’yle karıştırma. Biz Hüseyin Sözlü nedeniyle sana oy veriyoruz” sözünü söyleyerek oy veren milliyetçi hassasiyetli dostlarımız da Kadir Akgöllü’nün yanında aktif mücadeleye girecekler..

Kadir Akgöllü’nün Adana’da Türk milliyetçilerini yeniden bir arada toplayacağı kesin..

Kişisel olarak, Kadir Akgöllü’nün aday adaylığı sürecinde de, aday gösterilmesi halinde de seçimlere kadar aktif çalışmayı bir boyun borcu olarak kabul ediyorum..

Gönlümden ayrıca, Sami Bal,İbrahim Çiftçi, Özcan Pehlivanoğlu, Ulvi Batu, Yılma Durak, MHP’nin mevcut genel merkez yönetimlerinde yer alan Feti Yıldız, Kamil Aydın, Yaşar Yıldırım, Davut Haskırış, İsmet Büyükataman gibi bii çok ismin de Kadir Akgöllü’ye adaylık yolunda destek vermeleri geçiyor..

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP