“Hafif raylı sistem projesine onay” sesi…

“Hafif raylı sistem projesine onay” sesi…

ABONE OL
19 Ekim 2022 18:03
“Hafif raylı sistem projesine onay” sesi…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Adana’da, sıkça olmasa da “hafif raylı sistem” gündeme gelince heyecanlananlardan biriyim!

Yıllardır, “iki nokta” arasını aşamayan metro taşımacılığında gelişmeler olacak diye umutlanırım!

İşin, yerel yönetimin ya da Ulaştırma Bakanlığı’nın “önceliğinde” diye söz edilen bölümüyle ilgilenmiyorum; bu uyutmanın, bu edilgenliğin, bu umursamazlığın nedeni daha çok ilgilendiriyor beni!

Adana’da yaşayanlar var, zamanında yer üstü nasıl böyle savurganca kullanılıp yapıldıysa, bu denli çarpıklıkla bırakıldıysa, üstelik her seçimi yitiren “iktidar” elini/ eteğini çektiyse beni daha çok ilgilendiriyor!

***

Bazen şöyle düşünmüyor değilim:

Hangi partili olursanız olun, hangi siyasi genel başkana bağlılığınızı dile getirirseniz getirin, sonucunda Adana’da yaşıyorsunuz, Adana’nın yollarında gidiyorsunuz, belli saatlerde yoğunlaşan trafik nedeniyle zorluklar yaşıyorsunuz…

Adana için, Adanalılar için “olumlu” bir işte payınız/ emeğiniz olsa “kötü” mü olur!

Yalnız Fuar alanıyla Yüreğir Terminali arasında sıkışıp kalmasa da; havaalanını, İncirlik/ organize sanayisini, merkez terminali, Çukurova Üniversitesi’ni de için alan yerleri kapsasa “kötü” mü olur?

Olmaz da…

***

Ama öyle denilmiyor!

Daha işin başında “siz topal ördeksiniz, sizi meclis üye çoğunluğumuzla dize getireceğiz” anlayışıyla yola çıkınca; Adana’da “hafif raylı sistem”, Ankara’da “su” konusunda neler yaşandığını görüyoruz!

Ankara’da “su” yarı ederine satılırken, “iktidara” yakın partilerin belediye meclis üyelerinin oylarıyla “yarının da yarısına” satılmasına karar veriliyor!

Tamam, öyle olsun; ülkede ne kadar belediye varsa, aynı biçimde su ederini yarıya düşürsün!

Üstelik daha da ileri gidisin, yurttaşın en temel gereksinimlerinden olan, yaklaşan kış aylarında birçok konutu donmaktan korumak için elektriğe/ doğalgaza da yüzde elli indirim yapılsın!

Yıllardır sevinemeyen yurttaş “bir kez” gün yüzü görebileceği için umutlansın…

“Dezenformasyona” gerek yok ama!

***

“Raylı Sistem” konusu da ona benzer…

AKP Adana Anakent Belediye Meclis Gurup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Adana’da gerçekleşen AKP’li Anakent Belediye Meclis Gurup Başkanvekillerinin bu ayki buluşmasında şunları söylüyor:

“Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etabı belediyenin toplam borç miktarındaki aşımdan dolayı borçlanma yetkisine onay verilmeyerek gerçekleşmedi” bu da AKP’li meclis üyelerince benimsendi!

Şöyle sorayım:

“Borç miktarındaki aşımdan dolayı, yıllardır hem Adana’nın, hem de Adanalının hakları sürüncemede bırakılmış olmuyor mu, aynı uygulama iktidara yakın belediyeler için de geçerli mi?”

Ayrıca, AKP’li Gülaçtı Meclis Gurup Başkanvekilleri buluşmasında şu müjdeyi de veriyor:

“Şimdi bütçeler değişti. Borç miktarları değişti. Hukuki olarak sıkıntı yok ise biz AK Parti Gurubu olarak ikinci etap hafif raylı sistem projesine onay veririz.”

***

Bu sonuca gelinmesi beni heyecanlandırdı doğrusu…

Bundan sonra Anakent Belediyesi’nin konuyu enine/ boyuna değerlendirerek, oluşabilecek gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmalı!

Adanalı, bir an önce “hafif raylı sistem projesinin” başlamasını istiyor! “İktidar/ muhalefet” bu işin görüşülmesini istediklerini belirtiyor!

Zaman yitirilmesin; haydi ama…

191022

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP