Mızrak çuvala sığmıyor Uraloğlu!

Mızrak çuvala sığmıyor Uraloğlu!

ABONE OL
7 Ekim 2024 18:25
Mızrak çuvala sığmıyor Uraloğlu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Mersin sevdalısı, Çukurova Havalimanı reklamcısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kapısına kilit vurduğu Adana Havalimanı için söylem değiştirmiş..

Çukurova Havalimanı reklamlarının Adana Havalimanı’nın kapatılmasına gündemden düşürmediğinin görünce, bu kez kendine göre göre kapatma gerekçesi bulmuş..

Hani minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya o hesap..

Haftalar sonra kendince  kılıf hazırlamış..

Mızrağı çuvala sığdırmaya çalışmış..

Efendim, 1937 yılında açılan Adana Havalimanı seksenyedi yıl sonra mania yüzünden tehlikeliymiş!..

Çukurova Havalimanı reklamcısı sayın Bakan’a göre, Adana Havalimanı “hava araçlarının geçişlerini engelleyen bir bölgede yer aldığı” için kapatılmış.

Yani mania engeli varmış..

Bakan Uraloğlu, hava araçlarının geçişlerini engelleyen bir bölgede yer alan Adana Havalimanı’nda bu nedenle kaç kaza meydana gelmişti..

1937’den beri yani seksenyedi yıldır Adana Havalimanı’nda kaç kez kaza meydana gelmişti..

Ben herhangi bir kaza anımsamıyorum, belki sayın Bakan’ın bildiği bizim bilmediğimiz kazalar vardır..

Uraloğlu bu kazları  açıklasa da biz de öğrensek; “Sayın Bakan’a haksızlık yapmışız, Allah belamızı versin” diye kendimize beddua okuyalım..

Bakan Uraloğlu’na göre konumu itibariyle kent yerleşimi içine sıkışması ve mania ölçütlerinin sağlanamaması nedeniyle genişletme olanağı bulunmuyormuş!.

Bakan Uraloğlu’nun Adana Havalimanı’nın mania ölçütlerine uymaması, genişleme olanağı bulunmadığı için kapatıldığını söylediğine CHP Adana Milletvekili sayın Müzeyyen Şevkin’in soru önergesine verdiği yanıttan öğreniyoruz..

Yoksa daha önce her gün Çukurova Havalimanı’nın reklamını yaparken bu tür bir gerekçeyi dillendirdiği duymamıştık..

Müzeyyen Şevkin, 27 Temmuz’da TVMM başkanlığına verdiği soru önergesinde, sorulardan önce yaptığı açıklama ve betimlemelerle aslında Bakan Uraloğlu’na Adana Havalimanı’nın kapatılmasına ilişkin söyleyecek bir şey bırakmamış.

Şevkin’in Uraloğlu’ndan yanıtlamasının istediği beş soru şunlardı:

  • Adana Şakirpaşa Havalimanı genişletme çalışmaları yapılacak mıdır?
  • 10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılacak mıdır?
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce Adana’da yaptığı açıklamada Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın geleceğinin Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğini belirtmiştir. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
  • Tüm detaylar ele alındığında Türkiye’deki en iyi 5 havalimanı hangisidir? Bakanlığınızda böyle bir veri mevcut mudur? Açıklar mısınız?
  • Türkiye’de en çok kâr eden havalimanları hangileridir? Sırasıyla ilk 15 havalimanını açıklayabilir misiniz?

Bakan Urtaloğlu,2 Eylül’de verdiği yanıtta, Şevkin’in birinci sorusuna, “Adana Havalimanının; konumu itibariye şehir yerleşimim içine sıkışması ve mania kriterlerinin sağlanamaması nedeniyle genişletilme imkanı bulunmamaktadır” diye karşılık veriyor.

Adana Havalimanı kapatılacak mıdır şeklindeki ikinci soruya ise yanıtı, “Adana Havalimanı, ticari uçuşlar haricindeki; devlet hava araçları, ambulans ve yangın söndürme görevli hava araçları, insansız hava araçları (İAH/SİHA), eğitim ve askeri amaçlı hava araçları gibi havacılık faaliyetleri kapsamında hizmet vermeye devam edecektir” oluyor.

Türkiye’nin en iyi beş havalimanının hangileri olduğu sorusunu, “İstanbul, İstanbul Sabiha Gökçen, Antalya, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları” diye yanıtlarken, en çok kar eden onbeş havalimanının hangileri olduğu sorusuna havalimanı adlarının vermek yerine DHMİ’nin internet sitesinin adresini vermekle yetiniyor..

Şevkin’in, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce Adana’da yaptığı açıklamada Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın geleceğinin Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğini belirtmiştir. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusunu ise görmezden geliyor, yanıtlamıyor..

Bakan Uraloğlu’nun iddiasının aksine Adana Havalimanı’nın arazisinin gelişmesine sağlayacağının Bakan Uraloğlu dahil herkes biliyor..

Mania engeli olmadığını da, Adanalıların ağzına bir parmak bal olarak çalının Teknofest adlı festivalde vızır vızır uçak uçaklar kanıtladı..

Beş gün boyunca havalanan uçaklar Bakan Uraloğlu’nun mania engeli iddiasının yalanlıyordu..

Urasoğlu’nun Adana Havalimanı ile ilgili açıklamalar kendi içinde tutarsız açıklamalar..

Uraloğlu’na göre, ticari uçuşlara engelleyen mania planı, diğer uçuşlara ise engel çıkarmıyor!

Manis planı o denli akıllı ki, sadece Çukurova Havalimanı’ndan yapılması istenen ticari uçuşları engelliyor..

Anlaşılan bizim mania planı çok seçici bir mania planı. Her uçuşa engel çıkarmıyor.. Sadece Bakan Uraloğlu’nun başka havalimanına kaydırmak istediği ticari uçuşlara engelliyor.. Sanırsınız yapay zekalı bi mania planı..

Bakan Uraloğlu’nun görmezden geldiği “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce Adana’da yaptığı açıklamada Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın geleceğinin Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğini belirtmiştir. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna gelince..

Uraloğlu şimdi ne denli görmezden gelse de, yarın cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler kapıya dayandığında Adana Havalimanı’nın açıldığını görecektir.. Ama o gün deldiğinde bakan olarak kalır mı onu bilemem..

Bakalım, Bakan Uraloğlu, bir dönem Adana Milletvekilliği de yapan DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın Adana Havalimanı’nın kapatılması ile ilgili yazılı soru önergesine ne yanıt verecek?..

Doğrusu, Beştaş’a Adana Havalimanı’nın kapatılması ile ilgili gerçekleri mi açıklayacak, yoksa Şevkin’e yaptığı gibi gerçeği yansıtmayan gerekçeler mi sıralayacak?…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP