Yeni nesil siyaset

Yeni nesil siyaset

ABONE OL
9 Aralık 2023 12:04
Yeni nesil siyaset
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rifat SERDAROĞLU

Amerika’da bir anket firması, sevgilileri tarafından terk edilmiş 50 kadına, kendilerini terk eden eski sevgililerinin adlarını sormuş!
Ortaya, şimdiye kadar kullanılmamış 20 tane hayvan adı çıkmış!

TV’de, İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu’nu dinliyorum, gözlerim açık olarak!
Gazeteci sordu; “Sayın Akşener, Büyükşehirlerimizde ulaşım sorunu çözülmedi” diyerek sizi de eleştirdi. Ne diyorsunuz?”
İmamoğlu; “Ben konuşmayı dinledim, İstanbul adını duymadım. Nereden çıkarıyorsunuz? Hem biz Meral Hanımla bir sürü yatırım açtık. Ben kabul etmiyorum. Üstüme almam. Biz Özgür Beyle ‘Yeni Nesil Siyaset’ yapıyoruz!”

“Yeni Nesil Siyaset!” Bu siyaset türünün ne menem bir şey olduğunu anlamak için, Yeni Nesil Siyasetçilerin davranışlarını incelemenin şart olduğu kanısına vardım. Ben, siyasette “Zihni Sinir” sayılabilecek YENİ denen projelerden korkarım. Neden mi?
AKP 2002’de iktidara geldiğinde ilk söylediği artık Yeni Türkiye var, dedi ve 2002 öncesini ESKİ TÜRKİYE olarak ilan etti. Eski Türkiye, Bademlere göre kötü, çirkin, demokrasinin vesayet altında olduğu bir dönemdi!
Gerçi Bademler 1923-2002 arasındaki 79 yılı da  Zulüm Dönemi veya Reklam Arası Dönem diye nitelendirilmişti ama, 22 yıllık iktidarlarının sonuna geldiğimiz şu günlerde, ESKİ TÜRKİYE’Yİ kırmızı dipli mum ile arar olduk…

Nedir Yeni Nesil Siyaset?
Örneğin, siz kimsenin tanımadığı bir İlçe Belediye Başkanı iken, sizi yüz yıllık partinin İstanbul Belediye Başkanı yapan, kazandıran adama karşı aday çıkartıp, “Baba” dediğiniz adamı arkadan hançerlemek midir? Yeni Nesil Siyaset!

Seçim kazanmak uğruna, PKK Terörüne açık destek veren parti ile anlaşıp, Atatürk’ün Partisi denilen partinin kuruluş değerlerini çöpe atmak mıdır?
Yeni Nesil Siyaset!

Koltuğunuzu korumak uğruna, Anayasaya göre kurulması-faaliyetleri yasak olan tarikat-cemaat-Vakıflar ile ilişki içine girip, Laiklik ilkesini çiğnemek midir?
Yeni Nesil Siyaset!

AKP Larvaları ile, Said-i Nursi’yi önder kabul edenlerle siyaset yapmak mıdır? Yeni Nesil Siyaset!

Genç yaşında ve Erdoğan’ın İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu kısacık bir dönemde 1500 daire sahibi olmak mıdır? Yeni Nesil Siyaset!

AKP iktidara geldi, mevcut Cumhuriyet rejimini yok edip, yeni nesil yaratma yoluna girdi. Kindar ve Dindar Yeni Nesil!

Şimdi de, seçimi kazanmak uğruna her türlü ahlak ve siyasi teamüllerin dışına çıkmayı mübah sayan, kazan da nasıl kazanırsan kazan diyen,
Yeni Nesil Siyaset ha! İstemez çocuk, kalsın…

Bizim neslimiz, Türklüğüyle gurur duyan, insanlarımızın inancını dilediği gibi özgürce yaşayabildikleri ve kimseye dayatmadıkları, çok üretip hakça paylaşan, sorgulayan, araştıran, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, Cumhuriyetin temel değerlerine saygılı, çağdaş, barış ve gerçek Sosyal Devlette huzur içinde yaşamak isteyen Atatürk neslidir…

Sayın İmamoğlu, Sayın Özel, Sayın Akşener, Sayın Erdoğan ve benzerleri;
Dindar-Kindar Nesil de, Yeni Nesil Siyaset de sizlerin olsun.
Türk Milletinden başka patronu-reisi olmayan “Atatürkçü Nesil” bizlere yeter. Başka kapıya…

09 Aralık 2023

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP