Türk siyasetindeki guguk kuşları

Türk siyasetindeki guguk kuşları

ABONE OL
28 Ağustos 2023 13:29
Türk siyasetindeki guguk kuşları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rifat SERDAROĞLU

“Guguk Kuşu” Yılmaz Özdil’in Türk Siyasetine soktuğu bir deyiştir!
Guguk Kuşu en tehlikeli, en sinsi bir kuş türüdür!
Başkasının yuvasına bıraktığı yavrusu, yuvanın sahibi yumurtalardan bir gün önce kabuklarını kırıp çıkar. Yumurtaları teker teker yok eder, biraz büyüyünce de girdiği yuvayı darmaduman eder. Başka yuvaları dağıtmak için uçar gider!

Kadınların siyasette gerektiği kadar yer alamamasının çok sayıda nedeni var.
Bunlardan en önemlisi, Genel Başkan olarak görev yapan Tansu Çiller ve Meral Akşener’in “KÖTÜ ÖRNEK” resmi vermeleridir. Bu iki Genel Başkan da girdikleri yuvayı dağıtmış, yıllarca çalışan partililerin emeklerini heder etmişlerdir.

Çiller, Rahmetli Demirel tarafından siyasete alınmış, Bakan yapılmış bir Guguk Kuşudur. İlk fırsatta, Demirel’e ve DYP’ye kuruluşundan beri hizmet etmiş insanları “Ağızları Çorba Kokanlar” diyerek uzaklaştırmış, emeklerinin üzerine oturmuştur. “A Takımı” kuruyorum diyerek  Mehmet Ağar ve Meral Akşener gibi siyasetçilerle çalışmayı tercih etmiştir.

Tamamen, karşılıklı olarak “Mal Varlıklarını Aklamak” ve kendisini yargılamadan kurtarmak üzere REFAHYOL Koalisyonunu kurmuş, İHVAN’IN Genel Sekreteri Erbakan’ı Başbakan yaparak, Türk Devletinin yönetimini Siyasal Ümmetçilerin eline vermiştir. Cahilce yaptığı ekonomik uygulamalarla, Türk Ekonomisini iki kez krize sokmuştur.

Refahyol Hükümetini, bizler DYP’den ayrılarak ve Refahyol Hükümetine Güven Oyu vermeyerek yıktık ve Türk Devletini, Siyasal Ümmetçilerin elinden kurtardık.
Çiller, Guguk Kuşu gibi DYP’yi darmadağın ederek, baraj altına düşürdü ve esas patronu CB Erdoğan’ın yanına, arazilerine imar değişikliği yaptırmak için kapağı attı. DOĞRU Parti Siyasi sorumluluk aldığında bu kişinin ismi-resmi Türk Devletinin hiçbir yerinde olmayacaktır…

Diğer Guguk Kuşu Akşener, bizim DYP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğumuz dönemde Belediye Başkan Adayı olarak, siyasete sokulmuştur. İlk yanlışını Çiller’in ABD’deki mal varlığını “Şehit Anaları Derneğine” bağışlayacağını söyleyerek yapmıştır. O günden bu güne 27 yıl geçmesine rağmen ne, bir dolarlık mal bağışlanmış ne de öyle bir dernek kalmıştır! Özer Çiller’in gönüllü elemanıdır.

Susurluk skandalında, M, Ağar’ın İçişleri Bakanlığından ayrılmasından sonra, Çiller tarafından, Ağar’ın açıklarını kapatmak için İçişleri Bakanlığına atanmıştır. 28 Şubat 1997’de alınan MGK Kararlarının eksiksiz olarak uygulanması için onlarca yönetmelik yayınlamış, süreci desteklemiş, fakat yıllar sonra 28 Şubat Davasına müdahil olarak şikayetçi olmuştur! Halbuki 28 Şubat uygulamalarını Askerler değil, Erbakan’ın emriyle RP-DYP’li Bakanlar yapmışlardı.

Sonra, ağabeyi Erdoğan’ın kurduğu AKP’ye kurucu olmuş, istediği TBMM Başkanlığı sözü verilmeyince oradan istifa etmiş ve “Asena” kılığına bürünerek MHP’ye atlamıştır. MHP’de bulunduğu süre boyunca, AKP aleyhine tek kelime etmemiştir. Guguk Kuşu olarak MHP’yi dağıtmaya çalışmış, başaramamış ama büyük yara açmıştır.

İstediğini alamayınca İYİ Partiyi kurmuş, Genel Başkan olmuştur. Parti dağıtmayı iş edindiğinden kendi partisini dağıtmış, kuruculardan yarıdan fazlası ayrılmıştır.

Kılıçdaroğlu ile 6’lı ittifakı kurmuş, siyaset tarihimizde ilk kez ortak olduğu partinin içişlerine karışarak, başka partinin Belediye Başkanlarını Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak istemiştir.
Bir gün sinirlenerek masayı dağıtmış, “Ben Kumar Masasında oturmam” diyerek masadan kalkmıştır. Kamuoyundan ağır tepki alınca, Kumar Masasına tekrar oturmuş ve yarattığı karışıklıkla “Abisi Erdoğan’ın” bir kez daha seçilmesinin yolunu açmıştır.

Son Genel Kongresinde, kendi arkadaşlarına karşı sergilediği tutum, yaptığı konuşma tek kelime ile bir Hanımefendi siyasetçinin yapacağı bir iş değildir.

Bundan sonra Akşener, Türk Siyasi yaşamında yön verecek, söz söyleyecek bir konumda olmayacak ve çok zengin bir Genel Başkan olarak kenara çekilecektir…

“Kötü emsal olmaz” diye bir deyişimiz var!
DOĞRU Partide Genel Başkan Yardımcısı, İl Başkanı olarak görev yapan Kadın arkadaşlarımızın her birinin bir tırnağı bu Guguk Kuşlarından defalarca kıymetlidir.
Hepsi Atatürkçüdür, Kuvvacıdır, Türk Milliyetçisidir, Demokrattır, Dürüsttür ve Türk Milletine asla yalan söylemeyeceklerdir…

Tercih senindir Aziz Türk Milleti. Sana daha ne diyeyim ki! Sen bilin!

28 Ağustos 2023

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP