MHP ve CHP’ye büyük rağbet olacak

MHP ve CHP’ye büyük rağbet olacak

ABONE OL
16 Ekim 2023 17:49
MHP ve CHP’ye büyük rağbet olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Yerel seçimler yaklaştıkça, gönlünde belediye başkanlığı, meclis üyeliği aslan yatanlarda hareketlenmeye başladı..

Her ne kadar gönüllerindeki aslanı yüksek sesle kükretmeseler de bunun emarelerini veriyorlar..

Sosyal medyada, gazetelerde, youtube üzerinden yayın yapan yerel televizyonlarda, hemen her gün bir kaç aday adayını arz-ı endam ettiklerinin görüyoruz..

Bazı partiler, aday adaylığı başvurularını şimdiden almaya başladılar..

Ancak görünen o ki, iktidar partisi yerel seçimlerde de albenisini koruyacak ama, biri Cumhur İttifakı, diğeri Millet İttifakı bileşeni iki parti adaylık düşünenlerin cazibe merkezi olacaklar..

Bu partiler MHP ile CHP’dir..

MHP ve CHP, 31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerine çekim merkezi olarak girecekler..

İlerleyen günlerde her iki partiye de katılımların artarak süreceğinin izleyeceğiz; sık sık “merhaba ben belediye başkan/meclis üyesi aday adayıyım” diyen tiplerle karşılaşacağız..

Başka başka dağılan eski ülkücülerden siyaset düşünenler büyük oranda yeniden MHP’nin kapısını çalacaklar..

Merkez Sağ’dan bazı isimlerin de tercihi MHP olacak..

Bunlar da önce MHP teşkilatlarına “hayırlı olsun” ziyaretlerinde bulunarak varlıklarını anımsatmak, adlarını MHP yöneticilerinin belleklerine yerleştirme uğraşı verecekler; resmi adaylık süreci başladığında dosyalarını koltuklarının altına alıp, MHP binalarının yollarını tutacaklar..

Sol’da, başka “sol/sosyal demokrat” partiler savrulanlar da, Memleket Partisi örneğinde olduğu gibi yeniden CHP’nin kapısını zorlayacaklar..

Mensup oldukları partilerin içyüzlerini gördükleri için CHP’ye döndüklerini, CHP için artık bir nefer gibi çalışacaklarını söyleyecekler..

Lakin, el altında özellikle meclis üyesi adaylığı için ortam oluşturmaya çalışacaklar..

Merkez Sağ siyasetçilerinin bir bölümü de, diğer sağ partilere değil, CHP’ye yanaşacaklar, siyasal yaşamlarını meclis üyesi olarak sürdürmek için kolları sıvayacak..

Bunlara, laikliği önceleyen ve MHP’nin genel merkez ile il ilçe teşkilat yöneticilerine tepkili bazı Türk milliyetçisi olarak tanınan kişileri de ekleyebiliriz..

Rağbette, CHP’nin MHP’den bir adım önde olacağını belirtmek gerek..

Zira, MHP, sadece partiden daha önce çeşitli nedenlerle uzaklaşmış ülkücüler ile geçmişte merkez sağ partilerde siyaset yapanların bir bölümünü tercih ettiği adres olacak..

CHP ise, MHP’ye göre daha fazla kesimin ilgisini üstüne toplayacak..

Memleket Partisi, DSP gibi sol/sosyal demokrat/demokratik sol partilere gidenlerin tamamının döneceği adres olacak.. Bunun yanısıra, merkez sağ, liberal, laik milliyetçiler, sosyalist ve Kürt hareketine yakın duran siyasetçilerin belli kısmının da olsa kapısını çalacağı adres olacak..

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP