İyi Parti CHP’li adayları destekleyecek

İyi Parti CHP’li adayları destekleyecek

ABONE OL
8 Eylül 2023 11:58
İyi Parti CHP’li adayları destekleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Meral Akşener’in önceki gün yaptığı konuşmayı dinleyince, İyi Parti’nin 32 mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerde pazarlık gücünü artırmak için hamle yaptığını, ancak seçim sürecine gelindiğinde 2019’da olduğu gibi CHP adaylarına destek vereceğine emin oldum..

Meral Akşener, ne demişti:

“81 ilde aday çıkaracağız..

Adaylarımız çok güçlü isimler olacak..

Ankara ve İstanbul’un kaybedilmesini göze alıyorum..

Partim yüzde 10’un altında oy alırsa gereğini yapacağım”..

Peki, daha bir kaç gün önce yayınladığı parti sözcüsü Kürşat Zorlu ne demişti:

“812 ilde kendi adaylarımızı çıkaracağız”.

Ankara Milletvekili Adnan Beker, televizyon ekranlarından aynı şeyleri ifade etmemiş miydi?

Meral Akşener’in 2018 seçimleri öncesinde CHP ile girdiği ilişkide söylediklerin anımsayanlar, hanımefendinin sık sık şimdiki çıkışlara benzer çıkışlar yaptığını, ancak hepsinde de seçim sürecine girildiğinde tornistan ederek, söylediklerinin tam tersini yaptığını da fark edeceklerdir..

Meral Akşener ve kendi adına konuşturduğu Kürşat Zorlu, Adnan Beker gibi isimlerin söyledikleri sözlerin tek bir amacı var; o da yerel seçimlerde biraz olsun pazarlık gücünü artırmak ve CHP’den bir kaç belediye, 2019’dan biraz daha fazla kadro, bir kaç fazla ihale almak..

Meral Hanım, 2018 öncesinde de benzer sözler etmiş, ardından birkaç belediye başkan adaylığı karşılığında CHP adaylarını desteklemişlerdi..

Balıkesir gibi partisine bırakılan illerde de seçimi kaybetmiş, bir tane bile il belediyesi olmayan parti olarak, ittifaka rağmen yerel seçimin mağlupları arasında yer almıştı..

Partisine moral vermek için de, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Soner Çetin gibi CHP’li belediye başkanlarının kendisinin isteğiyle aday gösterildiklerini, yani bu kişilerin belediyelerinin de İyi Parti belediyeleri olduğu gibi absürt bir savı parti tabanında yaymaya çalışmıştı..

Merak Akşener, kendisine sonsuz destek veren kesimlerin MHP üzerindeki algı operasyonlarının beklenen sonucu vermediğinin hem 2018, hem 2019, hem de 2023 seçimlerinde yaşayarak gördü..

Tüm bu seçimlerde hedefe aldıkları MHP’nin altında oy oranında kaldılar..

2018’de yüzde 2’de kalacak denilen seçimde MHP yüzde 11, yüzde 20’lerde oy alacak dedikleri İyi Parti yüzde 9,96 oyda kalmıştı. CHP ile ittifak yapmasa daha ilk seçiminde silinip gidecekti.

2019’da yapılan yerel seçimlerde, MHP 1 büyükşehir, 10 il, 145 ilçe, 89 belde belediyesi kazanırken, Meral Akşener’in partisi hiç bir büyükşehir ve ilde başarılı olamamış, sadece 19 ilçe ve 6 belde belediyesi kazanabilmişti.

14 Mayıs 2023’de yapılan seçimde de yüzde 7 barajının altında olduğu algısı yaratılan MHP yüzde 10.30, yüzde 20’lerde oy alacağı iddia edilen İyi Parti yüzde 9,90 oy almış, hem oy oranı, hem milletvekili sayısı bakımından hedefindeki MHP’nin altında kalmıştı..

Meral Akşener, 2024 yerel seçimlerinde de benzer sonuç alacağını, hatta oylarının daha da azalacağını çok iyi biliyor..

O nedenle, hem kendisinin hem kurmaylarının açıklamalarıyla, CHP’yi ittifak yapılamayacak endişesine sokarak, hiç olmazsa bir il belediyesi, bir kaç büyük ilçe belediyesi, CHP’li belediyelerden biraz daha fazla kadro koparmaya çalışmakta..

Çünkü biliyor ki, 2024 yerel seçimlerinde, 2018 seçimlerindeki,ne benzer bir sonuç Meral Akşener ve partisini siyaset sahnesinin dışına atacaktır..

Meal Akşener’in, kadar yüzde 10’un altında oy alırsam gereğini yaparım demesine bakmayın..

Siyaset dışında kalmayı istemeyeceği için, CHP’den hiç bir şey koparmasa da CHP adaylarına destek verecektir..

Sonrasında da, şimdi yaptığı gibi, CHP’li bazı başkanları kendisinin aday yaptığı algısının yaymaya çalışacaktır..

Yani, Meral Akşener’in ve kurmaylarının 81 ilde kendi adayları ile seçime girecekleri yolundaki sözlerini başta CHP’liler olmak üzere tüm halkımız, İyi Parti’nin CHP adaylarına destek vereceğinin belgesi olarak değerlendirsin..

CHP’li adaylar da Meral Akşener’in desteği kesin olduğunu görerek, başka mahallerden oy devşirmek için şimdiden kolları sıvasınlar..

Hani Yavaş ve İmamoğlu Akşener’in şartıydı

Meral Akşener, 3 Mart’ta Altılı masayı kumar masası ilan edip masadan kalkmış, ardından da bir iki gün sonra asla oturmayacağım dediği masaya yeniden oturmuştu..

Medyada, Meral Akşener’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları şartını öe sürdüğü ve bu şartının başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere altılı masadaki liderler tarafından kabul edildiği için yeniden masaya oturduğu yazılıp çizilmişti..

Meral Akşener, “istediğinin alan” lider olarak lanse edilmiş, yüzde 5’lere düşen oy oranının yüzde 9’lara yükseltmesi sağlanmıştı..

İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, 6 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Millet İttifakı’nın iş birliği ile başarı yakalamış büyükşehir belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında, iki belediye başkanımıza, seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde sayın Kılıçdaroğlu’na da genel başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu dakikalardan itibaren devam edecektir.” şeklindeki ifadesiyle, Yavaş ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarınını Akşener’in önerisi olduğu ifade etmişti.

Ancak, tüm o söylenenlerin gerçek olmadığını bizzat Meral Akşener açıkladı..

Akşener, masaya dönmesi için yapılan görüşmelerde kendisine Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarının teklif edildiğini belirtiyor..

Hatta, başka isimlerin de önerildiği ifade ediyor..

Türk siyaseti Meral Akşener’e yaklaşık üç boyunca gerçekmiş gibi anlatılanların doğru olmadığı, bir masal olduğu anlattığı için teşekkür etmeli..

Ekranlarından insanların gözünün içine bak baka, Meral Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarını istediğini, bu isteğinde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edildiği yalanını anlatanların, Akşener’in açıklamalarından sonra yüzlerinin kızarıp kızarmayacağını ve izleyicilerinden özür dileyip dilemeyeceklerinin çok merak ediyorum..

Tabi bir de, bir haftada iki kez genel başkanı tarafından sözleri yalanlanmış olan Kürşat Zorlu’nun bu yalanlanmalarını sindirip sindirmeyeceğini merak ediyorum..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP