Karataş bu kış doğal gaza kavuşuyor…

Karataş bu kış doğal gaza kavuşuyor…

ABONE OL
22 Ağustos 2023 11:09
Karataş bu kış doğal gaza kavuşuyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- 40 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla 5 milyona yakın abonesine doğal gazı ulaştıran Aksa Doğalgaz, lisans bölgeleri arasında yer alan Adana’da ekonomik, çevreci, konforlu enerji kaynağı doğal gazın kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl genelinde merkez ilçelerle birlikte toplam 10 ilçede 247 bin 085 abonenin doğal gaz konforunu yaşadığı Adana’da bu kış Karataş, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke ve Aladağ ilçeleri doğal gaz konforuyla ısınacak, Adana’da doğal gazsız ilçe kalmayacak. Karataş ilçesinde gerçekleştirilecek 14,7 milyon TL yatırımla gerçekleşecek 12 kilometrelik şebeke altyapısıyla bölgede yıl sonuna dek 1.825 adet konuta ulaşılması amaçlanıyor.

Karataş ilçesine 14,7 milyon TL’lik doğal gaz yatırımı

Aksa Çukurova Doğalgaz olarak yurttaşlara doğa dostu , temiz yakıt doğal gazı ulaştırmak için alandaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Adana Bölge Müdürü Halit Demir, açıklamasında şunları söyledi:

“2023 Şubat ayı itibarıyla lisans alanımıza dahil olan Karataş ilçemizde 14,7 milyon TL tutarındaki yatırımımızla çalışmalarımıza başlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm bu süreçte Karataş Belediyemiz ile birlikte çok hızlı bir şekilde koordine olarak yerini belirlediğimiz istasyonumuzun yapım ihalesini tamamladık. Önümüzdeki günlerde istasyon yapım sürecine başlamış olacağız. Kemaliye Mahallesi’nde başlayan altyapı çalışmalarımızı, toplamda 12 kilometre polietilen ana hat şebeke altyapısı ve bina bağlantı hatları montajı ile Karataş ilçemize ulaştırarak kış aylarında Karataşlı vatandaşlarımızı doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Faaliyetlerimiz neticesinde ise önümüzdeki kış itibarıyla ilçemizde 1.825 adet konuta erişeceğiz”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP