Hamas “ateşkes”, İsrail “saldırı” dedi 
  • OLAY NET
  • Dünya
  • Hamas “ateşkes”, İsrail “saldırı” dedi 

Hamas “ateşkes”, İsrail “saldırı” dedi 

ABONE OL
7 Mayıs 2024 13:24
Hamas “ateşkes”, İsrail “saldırı” dedi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera, Hamas kaynaklarının, Katar ve Mısırlı arabuluculara ateşkes teklifini kabul ettiklerini ilettiğini bildirdi.

Hamas da ateşkes önerisini kabul ettiğini duyurdu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise İsrail ile Hamas arasındaki ateşin en az 6 haftalık olması gerektiği ifade edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Hamas’ın ateşkes kararıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Rehineleri dışarı çıkarmak için 6 hafta süreyle ateşkes sağlamak istiyoruz. Gazze’ye insani yardımların artırılmasını istiyoruz. Ve bu noktada yapmak istediğim son şey, süreci riske atacak bir şey söylemek. Ne olursa olsun, daha önce de söylediğimiz gibi, hâlâ bir anlaşmaya varmanın mutlak en iyi sonuç olduğuna inanıyoruz. Cevabın içinde ne olduğunu görmek için değerlendirme yapmamız gerekecek. Elbette İsraillilerin buna bakma ve değerlendirme şansı da olmak zorunda.”

İsrail Savaş Kabinesi ise teklife onay vermeyip Refah’ta saldırılara devam kararı alarak, Refah kentine hava saldırısı başlattı.

İsrail ordusu Refah’ın doğusundaki Hamas hedeflerini vurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin savaş kabinesinin Refah operasyonuna devam etme kararı aldığını belirtti.

Bunun amacının rehineleri serbest bırakması için Hamas üzerindeki baskının sürdürülmesi olduğunu söyledi.

Ateşkes teklifinin İsrail’in taleplerini karşılamadığını ve koşulları tartışmak üzere bir delegasyonun gönderileceğini ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP