ATB Başkanı Bilgiç, “TMO’nun Buğday gibi Mısırda da hızlı hareket” etmesini istedi!
  • OLAY NET
  • Yerel Haber
  • Adana
  • ATB Başkanı Bilgiç, “TMO’nun Buğday gibi Mısırda da hızlı hareket” etmesini istedi!

ATB Başkanı Bilgiç, “TMO’nun Buğday gibi Mısırda da hızlı hareket” etmesini istedi!

ABONE OL
30 Temmuz 2023 12:31
ATB Başkanı Bilgiç, “TMO’nun Buğday gibi Mısırda da hızlı hareket” etmesini istedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, mısır üreticilerinin zarar etmemesi, ayakta kalabilmesi, yeniden üretebilmesi için 2023 yılı için Mısır fiyatının 7 bin liranın üzerinde olmasını beklediklerini, TMO’nun Buğday da olduğu gibi Mısırda da hızlı hareket edip pozisyon alması gerektiğine vurgu yaptı.

Bilgiç, TMO’da ileri sürülen randevu zorluğunun, üreticilerin tüccara boğdurulduğunun, ürünlerini yarı fiyatına vermelerinin tersine, TMO’nun ciddi çalışmalar göstererek sorunları önlemeye çalıştığını, bunun için de teşekkür etti.

Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi:

TMO ciddi gayret ve çalışmalarıyla bir nebze bunun önlemini almaya çalışıyor. Kendilerine teşekkür ederiz. Ağustos itibariyle başlayacak olan mısır hasadı asıl sorun. Pamuk için ‘Beyaz Altın’ dediğimizin ardından ‘Sarı İnci’ dediğimiz mısır’ın ana merkezi Adanadır, Çukurova’dır. Mısır üreticisinin sıkıntıya düşmemesi, ürününün değerinde satılması için TMO’nun ciddi bir pozisyon alması gerekir. Biz Adana Ticaret Borsası olarak hem genel müdürlük hem de bölge yetkilileri ile depolama kapasitelerini arttırma ve üreticiyi memnun edecek bir fiyat belirlenmesi için görüşmelerimizi yapıyoruz. Mısır’ın ton fiyatı olarak 7 bin liranın üzerinde bir fiyat bekliyoruz. Ülkemizi besleyen tarım ürünlerini ve bitkisel ürün üreticileri ürettiği üründen emek ve alın terinin karşılığını almadığı müddet sürdürülebilirliğin devamını sağlamak mümkün değildir. Üretici zarar etmemeli, emek alınteri ve yaptığı harcamanın karşılığını almalıdır. TMO Buğday da olduğu gibi Mısırda da hızlı hareket edip pozisyon alarak üreticiyi mağdur etmez.

 v.z.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP