“Balcalı Hastanesi’nin tüm değerleri çürümeye terk edildi!”

“Balcalı Hastanesi’nin tüm değerleri çürümeye terk edildi!”

ABONE OL
19 Temmuz 2023 15:14
“Balcalı Hastanesi’nin tüm değerleri çürümeye terk edildi!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Tabip Odası’nın, depremde zarar gören Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin hizmet vermesi için başlattığı eylemlere sağlık bileşenleri, Adana Milletvekilleri, STK’lar, meslek örgütleri ile siyasi partilerden destek geldi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kan Merkezi önünde bir araya gelen aktivistlerin katıldığı buluşmada konuşan Tabip Odası Başkanı Uzm. Selahattin Menteş, şunları söyledi:

“Tıp Eğitimi dendiğinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ülkemizde en iyi eğitim anlamında üst sırada yer alan elli bir yıllık tarihe sahip koca bir çınardır. Yarım asırlık bu çınar yok olmamalıdır!

Toplamda 11 ilimizi olumsuz etkileyen 6 Şubat depremi; 81 ilimiz de milyonlarca insanımızın canını yaktı. Resmi rakamlara göre 50 bin insanımızı yitirdik.

Bu depremde Adana sağlık sistemi de maalesef hasar gördü. Seyhan Hastanesine bağlı Meydan Çocuk Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ciddi hasar görerek hizmet veremez hale geldi.

21 Şubat günü boşaltılma kararı alınarak hastaları ilimizdeki diğer hastanelere verilen Balcalı Hastanesi o günden bugüne kaderine terk edilmiştir.

Bugüne kadar 10 bine yakın tıp doktoru yetiştirmiştir. Halen iki bin civarı Tıp Fakültesi Öğrencisi, 738 Uzmanlık Öğrencisi vardır. Tıp Fakültesinde 170’i profesör olmak üzere 340 öğretim üyesi barındıran bir bilim yuvasıdır. Şu an eğitimde, tedavilerde yapılamamaktadır.

Hastane şu an neredeyse atıl durumda ve kapasitesinin yüzde onu ile hizmet vermektedir. Milli servetimiz olan Balcalı Hastanesi içindeki tüm değerli alet ve cihazlarıyla birlikte adeta çürümeye terk edilmiştir.

Yıllardır sadece Çukurova’ya değil doğu, güneydoğu ve hatta yurtdışına hizmet veren hastane kaderine terk edilmiş ve yok olmasına seyirci kalınmaktadır.”

v.z.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP