DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Yoksul daha da yoksullaşıyor!”

“Yoksul daha da yoksullaşıyor!”

ABONE OL
10 Temmuz 2023 13:50
“Yoksul daha da yoksullaşıyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik krizden en çok etkilenen sabit ve dar gelirli yurttaşların zorluklarını giderilmesi için yapılması gerekenleri de sıralayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zenginin daha zenginleştiğini yoksulun da daha çok yoksullaştığını söyledi.

CHP’li Gürer açıklamasında şunları söyledi:

Memur, işçi ve emekli için ücretlerde gerçek enflasyonla oluşan süreç gözetilerek artış sağlanmalıdır. Emekli intibak düzenlemesi yapılmalıdır. Emekliler açlık sınırı üzerinde bir maaşa ermelidir. Emekli bayram ikramiyesi asgari ücret olmalıdır. Evi olmayan memur ve emekli için kira yardımı verilmelidir. Emeklilerden ilaç katkı payı kaldırılmalıdır.

İktidarda israf alabildiğince sürüyor. Yoksuldan alıp varlıklılara daha çok devlet eliyle rant aktarılıyor. Zengin zenginleşiyor, yoksul daha da yoksullaşıyor.

Vergide adalet sağlanmadan, sabit ve dar gelirlilerin yaşamı iyileştirilmeden, çiftçi, işçi, emekli, memurun yaşadığı yoksullaşmayı görmezden gelerek ülke yönetilemez. Taşeronda kalanlar kadro bekliyor, kadroları bir an önce verilmelidir. Stajyer ve çırakların işe başladığı gün emeklilik süreci işlemelidir.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP