DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan “tasarruf” açıklaması…
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan “tasarruf” açıklaması…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan “tasarruf” açıklaması…

ABONE OL
27 Nisan 2024 12:56
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan “tasarruf” açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu harcamalarında tasarruf için atılacak adımlarının netleştiği belirtilmesine karşın, netlik konusunda yüzeysel bilgi vermek yeğlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yakın zamanda para politikasını destekleyecek tasarruf önlemlerinin devreye alınacağını söylemesinin ardından şunları söyledi:

“İşin ana fikri şu; gereksiz harcamaları azaltmak, var olan harcamalarda da verimliliği artırmak. Nasıl artırılacak verimlilik? Odaklanarak. Daha fazla önceliklere odaklanma suretiyle. Bugünkü şartlar altında, Türkiye’nin bugünkü ihtiyaçları düşünülerek harcamaların odaklanması, verimliliğinin artırılması bir yandan da birtakım kalemlerin azaltmaya gidilmesi.

Kamuoyunun bu anlamdaki beklentilerine, kamuoyunun düşüncelerine de elbette bu dönemde azami bir dikkat gösterilecektir. Kamu elbette görevini yapmalı. Kamu millete hizmet etmek için var. Devlet, millete hizmet etmek için var. Bu görevini en etkin, en verimli şekilde yapmalı ama bunu yaparken gereksiz harcamaları da olabildiğince azaltarak hem bütçe dengemizi daha sağlıklı yere taşıma hem de bu makro hedeflerimize özellikle de enflasyonu düşürme hedefimize katkıda bulunma amacını taşıyoruz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP