DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“TÜİK enflasyonu düşük gösterdi”

“TÜİK enflasyonu düşük gösterdi”

ABONE OL
6 Temmuz 2023 13:17
“TÜİK enflasyonu düşük gösterdi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TÜİK’in açıkladığı ve memur ve emekli maaşlarının belirlenmesinde önemli bir kriter olan 6 aylık enflasyon oranının tartışılacak rakamlar olduğuna dikkat çekti.

ENAG’ın Ocak- Haziran dönemi enflasyon oranı ile TÜİK’in aynı dönemi kapsayan enflasyon oranı arasında çok büyük fark olduğuna değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ENAG tarafından belirlenen enflasyon oranının, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranının yaklaşık 3 katı olduğunu vurguladı.

Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 33 bin 750 lira olarak belirlendiğine de dikkat çeken CHP’li Gürer, “Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Bir bekar çalışanın aylık gideri ​Türk –İş’in hesaplamalarına göre 13 bin 471 lira olarak belirlendi. Undan ekmeğe, et ve süt ürünlerinden, ev kirasına, ulaşımdan eğitime, giyimden gıdaya her şey zamlanırken, enflasyon rakamlarının düşük gösterilmeye çalışılması, kabul edilebilir bir durum değildir” sözlerini kullandı.

TÜİK’in enflasyon rakamlarını düşük çıkarmasının, emekli- memur maaşlarına olumsuz yansıdığını, bu oranlarla belirlenin asgari ücret arşınının gereksinimleri karşılamasının olanaksız olduğunu belirten Gürer, asgari ücretin 4 aylık periyotlarla belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP