Fidan ile Lavrov, Tahıl Anlaşması’nı görüştü 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Fidan ile Lavrov, Tahıl Anlaşması’nı görüştü 

Fidan ile Lavrov, Tahıl Anlaşması’nı görüştü 

ABONE OL
10 Temmuz 2023 13:40
Fidan ile Lavrov, Tahıl Anlaşması’nı görüştü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna ve İstanbul Tahıl Anlaşması kapsamındaki son gelişmeler hakkında telefonda görüştü.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, 22 Temmuz 2022’de Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında dünyadaki olası bir gıda krizini önleyecek “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” imzalanmıştı. Rusya, “Kırım Köprüsü ve Sivastopol deniz üssüne Ukrayna’nın saldırısını” gerekçe göstererek tahıl anlaşmasını askıya almak istedi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da girişimiyle anlaşmalar 120 günlük periyotlarla yinelendi.

17 Mayıs’tan itibaren 60 gün uzatılan anlaşmanın tekrar uzatılması için çabalar sürüyor. Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile cumartesi günü İstanbul’da bu konuyu görüştü.

Erdoğan, “17 Temmuz’da dolacak sürenin yeniden uzatılmasını temenni ediyorum. Anlaşmanın 2 ayda bir değil, hiç olmazsa 3 ayda bir olması gibi beklentimiz var. Süreyi de 2 yıla çıkarmak gibi gayretin içerisinde olacağız” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP