Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




CHP Ankara İl Başkanı Erkol’a ilişkin tutuklama istemi…

İZBETON AŞ üzerinden yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde zimmet ve dolandırıcılık iddiasıyla 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

İZBETON AŞ üzerinden yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde zimmet ve dolandırıcılık

İzmir Anakent Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ’nin Gaziemir ilçesindeki kentsel dönüşüm projelerinde menfaat sağlandığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi üzerinden yürütülen işlemlerde “zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, denetim görevini yerine getirmeme” suçlamaları yöneltildi.

Kooperatifin yeni yönetim kurulunun şikâyet dilekçesi, mağdur beyanları ve bilirkişi raporları doğrultusunda, suç tarihlerinde görevli İZBETON AŞ yetkilileri ile kooperatif yönetim ve denetim kurullarına üye 10 kişi hakkında 9 Nisan’da gözaltı kararı verildi.

Karar sonrası 10 kişiden 9’u yakalanarak gözaltına alındı, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirlendi. Aralarında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da bulunduğu isimler İzmir İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye gönderildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Ümit Erkol’un da aralarında bulunduğu kişileri tutuklama istemiyle sulh ceza hâkimliğine gönderdi.