Kılıçdaroğlu, “başarılı olmayı” anlamıyor!

Kılıçdaroğlu, “başarılı olmayı” anlamıyor!

ABONE OL
8 Nisan 2024 18:46
Kılıçdaroğlu, “başarılı olmayı” anlamıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Eski Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor! Değerlendirmesinde, görev yaptığı on yılı aşkın sürede tek başına yakalayamadığı başarıyı kutlamak yerine, Akp’ye küs olan seçmeni, küs olan seçmenin “benzemezlere” gitmeyişini, Kürt seçmenin Chp’yi yeğlemesinden söz ediyor!

Secim nasıl olur? Önce zamanı belirlenir, adaylar ortaya çıkar, seçmenler de günü geldiğinde oyunu kullanır! Kimi de gitmez; oy vermeyi hak saydığı gibi, vermemeyi de hak sayar! Üstelik bazı seçmenler yıllardır verdiği partiye kızgınlığını “bir başka partiye” oy vererek hakkını kullanır! Bazıları da, kötü ekonomik gidişin nedeniyle “iktidar” yerine, “muhalefete” oy vermeyi yeğler; yanılıyor muyum?

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıllarda “millet ittifakı” adını verdiği, birbirine “benzemezleri” buluşturduğu günleri ne denli çabuk unutmuş, anlamıyorum! O “benzemezlere” her tür ödünü vererek bugünkü başarıyı yakalamak değil miydi amaç? Şimdi bakın yaptıklarına… İyi/ kötü, eksikleriyle birlikte Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği çalışma “bal gibi” tuttu; tabanda birleşmeyi sağladı!

Kılıçdaroğlu’na göre; Akp’ye küs olan seçmen sandığa gitmedi, seçim Chp ile Akp arasında geçti, Akp oyları Dap/ Gelecek/ İyip/ Sp’ye gitmedi, Kürt seçmen Chp’yi seçti… Bu “kıskanç” tutumu anlamıyorum! Tarih kitapları İnönü- Ecevit arasında da aynı “atışmaların” yaşandığını yazar! İnönü, Ecevit’in başarısına sürekli “yakıştırmalar” yaparmış, “Chp’ye oy verirken iyi düşünün” bile demiş!

Lütfen koltuğunuza çekilin artık; yıllarca genel başkanlık yaptınız/ ödün vermeyi bırakmadınız/ seçmene inandırıcı olamadınız… Partili seçmen için “adayı” siz belirlediniz, seçtiklerinizle kendinize bir yaşam kurdunuz, yirmiiki yıldır sizlere “oy verdiği” için yaşamları zorluklarla dolanların “tek başlarına” kalmalarını izlediniz durdunuz! Bırakın Chp’ye gönül verenler biraz sevinsin; olmaz mı?

 

“Her şeyi bilen” yorumcular karıştırıyor!

“İktidar”, gerekse “her şeyi bilen” televizyon yorumcuları, Akp’nin seçim yenilgisinin “nedenini” aramayı sürdürüyor! “Her şeyi bilen” diyorum, akşam Şanlıurfa’da oynanan Galataray- Fenerbahçe karşılaşmasının birinci dakikasında FB’li oyuncuların oyun alanını terk etmesini bile yorumladılar! Buraya nasıl gelindi, FB yöneticileri günlerdir ne diyordu hiçbir bilgisi olmayan “her şeyi bilen” yorumcular, “Trük futbolu adına olmaması gereken bir tutum” demekle tepki gösterdi!

İşte aynı “her şeyi bilen” yorumcuların, abartmış olmayayım ama haftanın “her günü” konuştukları konuları “bir araya” getirmekte başarılı olmadıklarını görüyorum! “İktidarın” neden yenilgiye uğradığını adaydan tutun, Chp’nin yeni yönetiminin çalışmalarına değin uzatanlar var! Akp başta aday seçiminde, ardından yirmiiki yıldır yapılanların/ özellikle ülkede gerçekleşen büyük gelişmelerin yurttaşa anlatılamadığını, bunlar anlaşılabilmiş olsa bugünkü sonuçların yaşanmayacağı anlatılıyor!

Akp’nin, “yurttaş bize neden oy vermedi” demek yerine “biz yurttaşa ne yaptık da bize oy vermedi” diye sorması gerekmiyor mu? Sanılıyor ki yurttaş zamlardan, yoksullaşmadan, ay sonunu getirememeden, çocuğuna gelecek sağlayamamadan, marketten boş dönmeden, temel gereksinmeleri edinmekte her geçen gün daha da zorlanmaktan hoşnut! Yurttaş, “artık yetti” diyor görmüyor musunuz? Daha bugünden emekliler gibi asgari ücretlileri de “açlık sınırının” altında yokluğa sürüklendiklerini görmüyorlar! Saltanatın etrafı yetmiyor işte; yurttaş oyunu “ödünç” verir, anlayın/ titreyin artık! 080424

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP