DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Fiyatlar rahatsız ediyor, idareciler gereken tedbirleri alıyor!”
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Fiyatlar rahatsız ediyor, idareciler gereken tedbirleri alıyor!”

“Fiyatlar rahatsız ediyor, idareciler gereken tedbirleri alıyor!”

ABONE OL
26 Nisan 2024 16:38
“Fiyatlar rahatsız ediyor, idareciler gereken tedbirleri alıyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Turkuvaz grubu içerisinde yer alan Sabah gazetesinin yazarlarından, ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bugünkü köşesinde yaşam pahalılığı ile fahiş fiyat uygulamalarının sonuçlarına değinerek tepki mi gösterdi, yoksa iktidarı mı savundu belli olmadı!

Bir yandan iktidarın gereken önlemleri aldığını belirtirken, bir yandan da bu güne değin yaşanan zorluklar konusunda bir sözü olmamasına karşın, bu süreçte dile getirmesi üzerine değinme gereği de duymayan Hatipoğlu, yazısında şu sözlere yer verdi:

Marketlerde, lokanta ve benzeri mekânlarda baş döndüren pahalılık ve günlük, hatta saatlik oynak fiyatlar hepimizi rahatsız ediyor. Elbette idareciler gereken tedbirleri alıyor ve alacaklar da. Caydırıcı müeyyideler ne yazık ki çoğu kez göz ardı edilemeyen birer çözüm olarak ortada duruyor. Ancak her şeyden önce vicdanen rahatsız olmak gerekiyor.

Bence ‘Şu fiyatı koydum, isterse müşteri oturmasın’ diyemezsiniz. Eğer bu sektördeyseniz insana en uygun, insaflı ve makul fiyatlarla imkân sunmalısınız. Bunun bir kul hakkı olduğunu bilmeniz gerekir. Tabii vatandaşların da bu astronomik listeye kural, akıl, vicdan çerçevesinde makul, kavgasız gürültüsüz ikazlar yapmaları gerekir.

Kimse alınmasın ama ahlakımız İslam ahlakıyla örtüşmüyor. Kendimizi iman, akıl, vicdan üçgeninde sorgulamalıyız. Onun için bereket kalmadı, huzur kalmadı. Sevgi azaldı, kavga çoğaldı. Nasipsizlik diz boyu.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP