DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Bakan “kiralar düştü” diyor,  yurttaş görmüyor!
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • Bakan “kiralar düştü” diyor,  yurttaş görmüyor!

Bakan “kiralar düştü” diyor,  yurttaş görmüyor!

ABONE OL
18 Aralık 2023 16:39
Bakan “kiralar düştü” diyor,  yurttaş görmüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında fahiş fiyat ile stokçuluk uygulamalarına karşı denetimlerin devam ettiğini anlattı.

Bakan Bolat, yurttaşa yansımayan, ev sahibi ile kiracı arasında süren anlaşmazlıklara karşın kira, konut fiyatlarından düşüşün olduğuna vurgu yaptı.

Bolat, açıklamasında şunları söyledi:

“Bakanlık olarak iç ticarette otomotiv, emlak, stokçuluk, fahiş fiyat gibi alanlarda toplamda 536 milyon liralık ceza kesmek zorunda kaldık. Bunun yanında tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler, reklam ve haksız ticari uygulamaları, piyasa gözetimi, ürün güvenliği denetimleri, marketlerdeki fiyat etiketi ve fahiş fiyat denetimleri sonucunda da 662 milyon liralık ceza uygulamasına gidildi. Yüz binlerce firma denetlendi. Otomotiv, emlak ve diğer sektörlerde çıkardığımız yönetmeliklerle spekülatif ve manipülatif fiyat artırma çabalarını yasakladık ve sıkı bir denetime aldık. İlan sitelerindeki fiyat belirleme manipülasyonlarını ağır cezalarla engellemeyi başardık. Otomotivde birinci ve ikinci el piyasasında, emlak piyasasında, kiralarda bugün yüzde 20-25 civarında bir düşüş kaydedilmiştir. Denetimlerimize devam edeceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP