DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Yine “fahiş fiyata” ceza uyarısı…

Yine “fahiş fiyata” ceza uyarısı…

ABONE OL
9 Kasım 2023 15:22
Yine “fahiş fiyata” ceza uyarısı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aylardır süren fahiş fiyat açıklamasına bir yenisi eklendi.

Özellikle emekliler ile dar gelirlinin yaşam niteliğini büsbütün düşüren fahiş fiyat, yurttaşların bir çok ürüne yetişmesine engel olurken, iktidardan sürekli yeni açıklama gelse de dorun çözülmüyor.

Fahiş fiyata ilişkin son açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi.

Yılmaz’ın, Malatya’da iş dünyasının önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği buluşmada çimento ve betondaki fahiş fiyat tartışmaları damga vurdu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre Şanlıurfa, Hatay ile Adıyaman’ın önde gelen meslek örgütlerinin başkanları, konuşmalarında kentlerindeki bazı uygulamalarda diğer kentlere göre yüzde 30-40’lara varan zamlı fiyatlarla karşılaştıklarını ileri sürdü.

Çimento ve beton fiyatlarındaki fahiş fiyatlara dikkat çeken başkanlar, bu durumun depremzede kentlerin yeniden inşasının önünde engel oluşturduğunu dile getirdi.

Bunun üzerine Yılmaz, özellikle Hatay ile Adıyaman’da fahiş fiyat konusundaki uygulamaların varlığını belirlediklerini, buralarda daha sıkı denetim yapacaklarını söylerken, “Gerekirse deprem bölgesindeki cezaları arttıracağız. Diğer tarafta ceza bir liraysa burada 10 lira yapacağız. Deprem ortamının fırsatçılık için kullanılmaması lazım. Bu durum kabul edilemez. Ortalamadan sapan bir fiyatlama olduğunu görüyoruz. Bu konuda tedbir alacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP