DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


İktidardan “iyimser” enflasyon açıklaması

İktidardan “iyimser” enflasyon açıklaması

ABONE OL
6 Mayıs 2024 13:38
İktidardan “iyimser” enflasyon açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla topyekun mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, enflasyonun gelecek yıl daha da düşeceğini, 2026 yılında ise tek haneye ulaşılacağını söyledi.

Finansal göstergelerde Türkiye’nin iyileşme sürecinde olduğunu belirten Yılmaz, “Halk ne zaman hissedecek” sorusu üzerine de “Yaz döneminden sonra bunu daha fazla görmüş olacağız. Aslında otomotivde, birtakım alanlarda görmeye başladık bunları. Ama gıda ve hizmetlerde katılık var, onu kırmaya çalışıyoruz. Onlarla birlikte halkımızın hayatında daha fark edilir hale gelecek. Bu, enflasyon negatif olacak anlamında değil, artış hızında çok ciddi bir yavaşlama olacak” diye yanıt verdi.

Enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren daha umut verici rakamların görüleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Hayat pahalılığı meselesini popülist politikalarla bir süre daha ötelemek yerine enflasyonu düşürüp kalıcı refah artışı sağlayarak çözüme kavuşturacağız, bu konudaki samimiyetimizi geride bıraktığımız seçim döneminde açıkça ortaya koyduk” açıklamasını yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP