Kurtulmuş’tan “Can Atalay” açıklaması…

Kurtulmuş’tan “Can Atalay” açıklaması…

ABONE OL
2 Şubat 2024 12:59
Kurtulmuş’tan “Can Atalay” açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi sonrası ilk kez konuştu.

Kurtulmuş, “Meclis’in üzerine düşen sorumluluk Anayasa’da var olan bu konudaki çelişkileri ortadan kaldırmaktır. Yüksek yargı birbirleriyle çelişen, kararları farklılaşan kurumlar olmanın ötesine geçmelidir” dedi.

Can Atalay’ın milletvekilliği salı günü düşürüldüğünde, Numan Kurtulmuş Birleşik Arap Emirlikleri’ndeydi. Bu nedenle Atalay hakkındaki kararı TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ okumuştu.

Kurtulmuş bugün Ankara’da yaptığı açıklamada, kendisinin Türkiye’de olması halinde de kararı Bekir Bozdağ’ın okuyacağını söyledi.

Siyasi tartışmaların ‘köpürtüldüğünü’ ve bunu doğru bulmadığını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Biz burada, milletimizin verdiği yetkiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi adına, milletimizi temsilen ülkeler arasında diplomatik ilişkileri arttırmak ve parlamenter diplomasinin imkanlarından istifade etmek için görüşmeler yaparken, böyle bir çalışmanın içerisindeyken benim şahsımı da işin içerisinde katan, hatta bu ziyaretle Atalay’ın kararının okutulmasını bir şekilde ilişkilendiren bazı açıklamaları kategorik olarak reddettiğimi ifade etmek isterim. Bunlar haksız ve doğru olmayan yorumlardır. Bu ziyaretler aylar öncesinden planlanmıştır.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP