Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması… 

Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması… 

ABONE OL
11 Ocak 2024 13:29
Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması… 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yargıtay 3. Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili verdiği hak ihlali kararlarına uymamasını değerlendirdi.

Kurtulmuş, Meclis’in alacağı tutuma ilişkin olarak şunları söyledi:

“Meclis’in gündemi içerisinde bu konu gündeme geldiği zaman… Şu anda bir şey söylemek istemem. Ben başından itibaren şuna dikkatle riayet ettim, iki yargı organı arasındaki bu sürtüşmenin bir de TBMM tarafı olmaması için yazıyı şimdiye kadar Genel Kurul’a göndermedik. Bu meselenin suhuletle çözülmesi en doğru yol. Dolayısıyla henüz bu konuda ortaya çıkmış bir şey yok. Süreç içerisinde bunu da göreceğiz.”

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, AYM’nin kararına uyulmamasına karar veren Yargıtay Atalay’ın tahliyesi istemini yeniden geri çevirerek milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM’ye yeniden yazı göndermişti.

Ancak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, daha önce de kararın okutulması yönündeki görüşler karşısında “yargı sürecinin tamamlanmasını beklemekten” yana tavır almıştı.

TBMM Genel Kurulu’nda Atalay’a ilişkin kararın okutulması sonrası, Atalay’ın milletvekilliği de düşmüş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP