AYM’nin “yargılama yönteminde” değişiklik istemi…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • AYM’nin “yargılama yönteminde” değişiklik istemi…

AYM’nin “yargılama yönteminde” değişiklik istemi…

ABONE OL
14 Kasım 2023 13:25
AYM’nin “yargılama yönteminde” değişiklik istemi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yargıtay’ın 8 Kasım’da, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine ilişkin suç duyurusunda bulunma kararı almasını değerlendiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni Anayasa çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini yineledi.

Bakan Tunç, Can Atalay’ın tutukluluğu konusunda AYM ile Yargıtay arasında hem yasadan hem de Anayasa’dan kaynaklanan bir belirsizlik yaşandığını vurgularken şunları söyledi:

“Süratle bu belirsizlikleri gidermemiz lazım. Anayasa Mahkemesi’nin yargılama usulleri ile ilgili kanunda değişiklik yapılabilir” dedi. “Anayasa Mahkemesi’nin yapısı, Hakimler Savcılar Kurulu’nun yapısı ile ilgili düzenlemeler iyi niyetle yapıldı” diye konuşan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “(Düzenlemeler) Daha demokratik ve hukuk devletine uygun olsun diye yapıldı. AYM’de bireysel başvuru imkânı da 2010 yılında getirildi. Bu yapı ile bireysel başvurunun niteliği birbirleriyle uyuşmuyorsa haklı bir düzenleme yapılabilir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP