“Şeriata yönelik cehalet ve bilgisizlik hastalığı var”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Şeriata yönelik cehalet ve bilgisizlik hastalığı var”

“Şeriata yönelik cehalet ve bilgisizlik hastalığı var”

ABONE OL
2 Şubat 2024 12:54
“Şeriata yönelik cehalet ve bilgisizlik hastalığı var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni’’nde konuştu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre Erdoğan, Türkiye’ye karşı “İslamsız Türklük” ve “şeriat düşmanlığı” ekseninde “çift kulvarlı bir kampanya” yürütüldüğünü vurguladı.

Erdoğan, “İslam’ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp-inanmamak, yaşayıp-yaşamamak elbette bir tercih meselesidir; ama dinin emirlerine dil uzatmak başka bir konudur. Dahası her iki tartışmanın da “Kelime-i Tevhitten” habersiz, “Elifi görse mertek zanneden” cahil-cühela kesimlerce köpürtülmesidir. Düşünebiliyor musunuz? Bu ülkenin hukuku savunmakla görevli olan kimi baroları çıkıyor, Kelimeyi Tevhit lafzının yazılı olduğu bayraktan rahatsız oluyor, hatta son derece edepsiz ifadelerle suç duyurusunda bulunabiliyor. Bu ülkenin kendini sanatçı diye tanımlayan kimi şahsiyetleri, inancını dosdoğru yaşamaktan başka gayesi olmayan milyonlarca vatandaşımızı gerici-yobaz-mürteci diyerek tahkir edebiliyor” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şeriata yönelik sergilenen pervasızlıkların gerisinde cehalet ve bilgisizlik hastalığı var. Ülkemizde en azından bir kesimin içinde bulunduğu cehalet karanlığında daha fazla boğulduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz. El ele verip, milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağımıza inanıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP