“Taksim için bir mahkeme kararı var…”

“Taksim için bir mahkeme kararı var…”

ABONE OL
1 Mayıs 2024 12:23
“Taksim için bir mahkeme kararı var…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle Taksim’e çıkan tüm yolların kapatılması göstericilerin tepkisine neden oldu.

CHP lideri Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile buluşmalarının ardından tüm yasaklara karşı Taksim’e yürümeleri engellendi.

Taksim’e yürümeleri engellenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Saraçhane demokrasiye ne geniş vurgunun yapıldığı yerdir. Bu insanlar devletine saygılı insanlardır. Ama devletin televizyonu, valisi hakimi milletin karşısına dikilirse millet kazanır. Biz örgütümüz Saraçhane’ye çağırdık. Hedef Taksim meydanıdır. Taksim’i 2010’ların başında halka açıp billboardlarla övünç meselesi haline getirenler şimdi utanç meselesi haline getirdi. Şimdi çıkıp ‘Taksim miting alanı değildir’ diyorlar.

Geçen sene bir tartışma vardı. Taksim gösteri meydanı değildir diyorlardı. Emekçiler de çıkarız diyordu. Böyle bir çatışma varsa mahkemeye başvurulur. Bir mahkeme kararı var. Dün grupta okudum. 2023 Aralık ayında AYM, ‘Türk milleti adına’ başlığıyla yazarak, Taksim’de isteyen herkes bulunabilir diye karar verdi. Anayasa Mahkemesi herkes için bağlayıcıdır emekçiler içindir. Bundan sonra da kimseyi yürütmüyorsanız bu anayasa suçudur. Bugünkü inat, güç aldığı anayasayı inkar etmektir. Ekrem Başkanımız, tüm başkanlarımız inanılmaz emek verdi. Müzakere ediyoruz çağrı yapıyoruz ama yanlışlarından vazgeçmiyorlar.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP