Bu konferansın bedeli ne kadar?

Bu konferansın bedeli ne kadar?

ABONE OL
8 Şubat 2024 10:39
Bu konferansın bedeli ne kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Yüreğir Belediyesi dün servis ettiği haber bülteninde, Saliha Erdim adlı “uzman aile danışmanı ve yazar”ın 14 Şubat’ta Adana’da gelerek konferans vereceğini bildirdi.

Bültene göre, “Araştırmacı yazar ve aile danışmanı” sosyal ve kültürel faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Yüreğir Belediyesi’nin Kültür Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında konferans verecekmiş..

Adanalılarla huzurlu ailenin şifrelerini paylaşacakmış!..

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir de tüm Adana halkını konferansa davet etmiş..

Oldum olası konferansları, araştırmacıları ve yazarları takip ederim..

İlgimi çekti, kimi dinleyeceğiz diye bir araştırma yaptım..

Öncelikle, Yüreğir Belediyesi’nin Türkiye’de geçerliliği olmayan diplomalarla uzman olduğu iddia edilen araştırmacı yazar ve aile danışmanına ne kadar para ödeyeceğini merak ettim..

Yani, Yüreğir halkının anasının ak sütü gibi helal hakkından kaç bin lirası, geçersiz diplomalı yazara bir kaç saatlik konuşmasını karşılığı ödenecek?..

Başkan Fatih Kocaispir ve Basın Danışmanı Şeyhmus Baysal’ın adı geçen araştırmavı yazar ve aile danışmanına ne kadar ücret ödendiğini en kısa zamanda açıklamalarını bekliyorum..

Kocaispir’in seçimlere sayılı günler kala Cumhur İttifakı adayı olarak şeffaf olması gerektiğini unutmamasını diliyorum..

Ne denli şeffaf olduğunu da, Türkiye’de geçerli olmayan YÖK tarafından tanınmayan diplomalı danışmana ne kadar ücret ödediğini de belgeleriyle açıklayıp açıklamamasıyla öğreneceğiz..

Açıklamaktan kaçınırsa, bu kez her fırsatta, yanılıp şaşırıp mahalle toplantılarında karşılaşırsak oralarda sormaya devam edeceğiz..

Gelelim Saliha Erdim’in uzman olmasını sağlayan eğitimine..

Hanımefendinin özgeçmişine göre; Saliha Erdim, Hacettepe Yüksek Hemşirelik Okulu’nu terör nedeniyle, Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümünü “kıyafet engeli” sebebiyle yarıda bırakmış.

Uluslararası Newport Üniversitesi’nin Davranış Bilimleri Bölümü’nü bitirmiş ve aynı bölümde yüksek lisans yapmış.

Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDTD)’nin süre ve içerik olarak Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies-EABCT) standartlarına uygun olarak düzenlediği teorik ve uygulamalı ‘Kognitif ve Davranış Terapileri Eğitimi’ni 2012 yılında başarıyla tamamlayarak, ‘Kognitif ve Davranış Terapisti’ unvanını almaya hak kazanmış..

“Uluslararası Newport Üniversitesi” uzmanlığın geçerli olup olmadığını gösteriyor..

“Uluslararası Newport Üniversitesi”, internetten uzaktan eğitim veren bir kuruluş..

Türkiye’de YÖK tarafından denkliği kabul edilmeyen, Amerika’da da ‘non-accredited’ ve ‘for profit’ (akredite olmayan, kazanç amaçlı) olarak sınıflandırılan; ticari bir kurum.

Yani bir yüksek öğrenim kurumu değil..

“Uluslararası Newport Üniversitesi” diplomasıyla Türkiye’de iş yapmanız, Tabipler Odası, TMMOB, Baro gibi mesleki resmi kurumlara üye olabilmeniz olası bile değil..

Yani, uzaktan eğitim yöntemiyle üzerinde ‘Amerika’ yazan afili diplomalardan edinmenizi sağlayan; bırakın sizi herhangi bir bilimsel disiplinin ‘uzmanı’ yapmayı, üniversite mezunu dahi olmanızı sağlamayan bir ‘şirket’ten söz ediyoruz bu durumda.
Şu bir gerçek ki; bu eğitim, parayı bastırıp diplomayı alan kişileri bir bilimsel disiplinin ‘uzmanı’ yapmaz.

Psikolog ya da iletişim uzmanı hiç yapmaz…

YÖK zaten geçmişte yaptığı açıklamada, “Uluslararası Newport Üniversitesi”’nin tanınmadığı açıklamış, orada binlerce doları yatırıp üniversite diploması hayali kuranları uyarmıştı..

Ne diyordu YÖK o açıklamasında:

“YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların Türkiye’de geçerli olabilmesi için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanarak denklik belgesi verilmesi gerekmektedir

Bilindiği üzere, T.C. Anayasasının 130. maddesinde; çeşitli birimlerden oluşan kamu tüzel kişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip üniversitelerin Devlet tarafından kanunla kurulacağı, kanunda gösterilen usul ve esaslara göre, kazanç amacına yönelik olmamak şartı ile vakıflar tarafından, Devletin gözetim ve denetimine tabi yükseköğretim kurumları kurulabileceği görülmüştür. Hiçbir kişi veya kuruluşun veya yabancı yükseköğretim kurumlarının Türkiye’de Anayasa’mızın ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun hükümleri dışında yükseköğretim kurumları açmaları ve bu eğitim sonucunda lisans veya lisansüstü diploma vermeleri kesinlikle mümkün değildir.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Newport International University uluslararası kataloglarda yer almamakta olup, Kurulumuzca da tanınmamaktadır. Bu nedenle bu okuldan alınacak herhangi bir belgenin denklik değerlendirmesine alınmasına imkan bulunmamaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ?One University Place, Newport News 23606- 2998/Virginia) adresinde bulunan Newport University (Christopher Newport University) Kurulumuzca tanınmaktadır.

Newport University’nin bu adres dışında ve ülkemizde yürütülen ve yürürlükteki mevzuatımıza göre yükseköğretim sayılmayan bir programda öğrenim görerek mezun olunan programları Kurulumuzca tanınmamakta ve diplomasını bu şekilde alacak olanlara diploma denklik belgesi verilmemektedir.

Newport International University ve Newport University’nin Türkiye’de yürüttüğü programlarının tanınırlığı hakkında Kurulumuza yapılan başvuru sayısındaki artış, bu kurumlardan almış oldukları diplomalarının denklik işlemleri için Kurulumuza yapılan başvurular ve bu kurumların YÖK tarafından tanındığını belirterek basın ve yayın organlarına vermiş oldukları ilanlar üzerine Cumhuriyet Savcılığı ve Ankara Valiliğine suç duyurusunda bulunulmuştur.

Duyurulur.”

Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) Newport Üniversitesi’ne denklik vermiyor. Newport Üniversitesi’ne kayıtlı olmak, askerliği tecil dahi ettirmiyor. Üniversite, resmi internet sitesinde kendisiyle ilgili verdiği bilgilerde şu ifadeleri kullanıyor:

“Newport University ABD’nin California Eyaleti tarafından (approved) onaylı, eğitim izni verilmiş bir üniversitedir. Akredite bir üniversite değildir. YÖK’ün listesinde bulunmamaktadır. Newport Üniversitesi’ne YÖK denklik vermemektedir. NU tarafından verilen diploma Türkiye’de askerlik tecilinde, kamu kurum ve kuruluşlarında işe girme, terfi etme, oda (TMMOB, EMO, MMO vb. odalarda) ve derneklere üye olma gibi konulara dayanak oluşturmaz ve bu gibi işlemlerde kullanılamaz. Newport University eğitim sisteminde eğitim görecek öğrenciler yukarıdaki koşulları kabul etmek koşuluyla kayıt olabilirler.”

Ne kadar ilginç ki, Emine Şenlikoğlu ve bir zamanlar Meclis’ten “Yeliz” adıyla yayın yapan AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı da, Yüreğir Belediyesi’nin parasıyla konferands verdireceği Saliha Erdim gibi, Uluslararası Newport Üniversitesi’nin Davranış Bilimleri Bölümü’nü bitirmişler!..

Türkiyede dershane izniyle faaliyet gösteren “Uluslararası Newport Üniversitesi”nin siyasal islamcı kesim içinde gördüğü rağbet ise ayrıca dikkati çekiyor..

Fatih Kocaispir, Türkiye’de geçerliliği olmayan bir diploma üzerinden uzman olduğu ileri sürülen bir kişiye, huzurlu ailenin şifrelerini anlatması için ne kadar para ödediğini mutlaka açıklamak zorundadır…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP