Seçmene sorulmayan seçim!

Seçmene sorulmayan seçim!

ABONE OL
23 Mart 2024 23:48
Seçmene sorulmayan seçim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“Anket” denildiğinde Tüik’in” yaşananı” ortaya koymaktan uzak “verileri” geliyor aklıma! Yurttaşın her tür yıllık temel gereksinmesi ikiye katlanırken; “yarısı” diye direten, eleştirenlere kızan, çalışanları/ emeklileri “açlıkla” sınayan verilerden söz ediyorum! Haydi, eğri oturup doğru konuşalım, “iktidarın” tepe noktasında bulunanlardan başka “biri” var mı inanan “o” verilere? Bir kişi çıksın, Tüik’in yılın “şu ayındaki” verileri piyasada olan “enflasyondur” desin! Daha dün, bakanın “emeklimizi, çalışanımızı enflasyon altında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz de” dediğine tepki gösterecekleri gibi, inanmayacaklardır!

Peki, anketler! Bu “anketleri” kimin yaptırdığını düşündüğünüz mü hiç! Düşünsenize hem anket yaptıracaklar hem de “istemedikleri isimleri” beklenen sırada gösterecekler! Öyle olsa, il ya da ilçe örgütlerine “sandığı” korlar, belli bir gün sonra partilinin gözlerinin önünde açarlar! Şimdiki yaptıkları, bir Ankara telefonundan arayan ses, “Seyhan ilçesinde CHP adayının kim olmasını istersiniz” diye sormaz!

***masterbetting

Öyle ama! Çalan telefonun karşındaki ses tanıdık/ dost/ bildik biri değil! Daha hoş/ beş demeden soruyu yöneltiyor; “Yerel seçimlerde, Seyhan ilçesinde Chp’den kimi aday görmek istersiniz?” bu soruyu çok yakınınızda olan bile sormuyor size! Sizde kimseye sormak gibi bir “hakkınız” olmadığını biliyorsunuz! Kimi ne ilgilendirir ki! Seçim günü geldiğinde, güvendiği bir aday olması durumunda sandığa gitmeli, olmadığında da “tepki” gösterdiği anlaşılması için gitmemeli insan! Yaşam için yurttaşın gereksinmesini sorma, nelere ulaşmakta zorlandığını sorma, yaşayıp/ yaşamadığını sorma, ancak sıralanan aday adaylarından “kimin” olmasını istediğini sor!

İşin anlaşılmaz olan yanı da şu: Seyhan’da ondört isim aday adaylığı için başvurmuş! Ancak “ankette” beş tane isim sıralanıyor! Diğer aday adaylarının “isimleri” neden listede olmadığı bilinmiyor! Hepsi bu partinin emekçileri! Kendilerine listede “yer” vermeyenler bunun bedelini almalarına karşın, diğer yandan partili bedelini ödeyerek “aday adayı” oluyor! Ya sonuç?

***

Baştan bu yana “anket” girişimini hoş bulmadım! Bu çaba “partilinin” özgür istenci olmayacak, biliyorsunuz! Ama “oyu” en çok/ özellikle partiliden istiyorsunuz/ parti amblemini önünüze açarak! O zaman onu da yapmayın, “adınızın” gücüne inanıyorsunuz “partisiz” olarak seçime gidin; var mısınız? Bunu hiç denemeyeceğinizi, nasıl olsa “tıpış tıpış” oy vermeye gelecek olanları bildiğinize inanıyorum!

Hiçbir yönüyle “demokrasi” olamayacak bir tutumu gerçekleştirdiğinizi biliyor olmalısınız! Bu gerçekleştirdiğiniz “anket” sonucunu “kim” açıklarsanız/ açıklayın halkın içinden gelen “ses” olduğuna inanmayacağım! Daha başta “eleme” yöntemiyle ortaya koyduğunuz uygulamanın haklılık yanı yok! Bunda bir de Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un ne denli “etmen” olduğunu düşündüğümde, tıpkı Tüik verilerine karşı tavrım neyse “o” ortaya çıkıyor!

Yerel yönetimle yurttaş arasına örülen “kalın duvarların” bir yenisiyle “yeniden” karşılaşacağımızı öngörüyorum! Aday adaylarını yurttaştan gizle, gözüne girenleri listeye koy, sonucu da istediğin gibi ayarla! Seçimi, seçmene soran hiç olmuyor ki! 231223

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP