İyip’in kararlığını sevdim!

İyip’in kararlığını sevdim!

ABONE OL
6 Aralık 2023 09:37
İyip’in kararlığını sevdim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

İyip’e düşünce olarak “çok” uzak olsam da, günlerdir sürdürdükleri “seçimlerde kendi adaylarımızla tek başına gireceğiz” kararından caymamama tutumlarını sevdim! Sonuçta, “başta” var olma nedenleri olan Chp’ye verecekleri zarardan çok, yarar sağlayacakları “iktidara” yakınlaşmanın başka da yolu yoktu! Şu an İyip’in tepe noktasında olanların, partilerinde oluşan kopuşun “nedeninin” tabanda görülen erime olduğunu göremeyecek denli “öngörüsüz” olduklarını sanmıyorum! Üstelik altı benzemez içinde yerlerini alarak, başından beri “iktidarın” varlığını koruması/ sürmesi için çaba harcadıklarını düşünürsek, oy yitimine uğramayı da umursamıyorlar belli ki…

Yerel seçimde “işbirliğine” gidilmesi için bir yandan Genel Başkan Özgür Özeli bir yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kovaladıkça kaçan İyip Genel Başkanı Meral Akşener, genel seçimler ardından yinelediği “en büyük pişmanlığım/ sırtımdaki hançer” sözlerinin gereğini yerine getirdi! Sevdim!

***

Bir siyasi partinin, kendine birçok bakımdan “benzemeyen” herhangi bir siyasi partiyle “ittifak” yapma saçmalığının sonucunu genel seçimde gördük! Chp’li Eren Erdem, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında o süreci anlatırken “Türkiye siyasetinde ‘ittifak sistemleri kurmak, majör hikayeler yaratmak’ özel bir meziyettir, ve Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda gelmiş geçmiş en başarılı siyasi liderdir” demeyi sürdürerek aynı/ benzer “saçmalığı” sürdürdü!

Kılıçdaroğlu’nu bir “etmen” olarak değerlendiriyorum; ama hepsi o! Sözü edilen “majör öykü” ya da “özel meziyet”, Chp’nin olmaması gereken yerlere sürüklenmesi miydi, diye sorarım! Tarihsel özelliği bakımından Chp Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, devrimci, devletçi, milliyetçi, halkçı ilkelerinden ödün vermemesi gerekirken cemaatlere, laiklik karşıtlarına, cumhuriyet sevmezlere yakınlaşması neyin “başarısıydı” anlamıyorum! İyip’e bakın, “kuzu sarması” gibi ev gezmeleri yapılırken “birden” masadan kalkışların, içlerinde çatırdamaların neyi “başarı” olarak gösteriliyor anlamıyorum!

***

Chp’de “yenileşme” denilerek yapılmak istenenleri şu ana dek anlamayanlardanım! Genel Başkan değişti, genel başkan yardımları/ sözcüleri değişti, MYK değişti!  “Yenileşmenin” amacı “isimlerin” değişmesi miydi, yoksa “koşulların” mı?

Yine aynı şeyler oluyor, yine aynı “ittifak” denilmese bile nasıl olacağı bir türlü açıklanmayan “işbirliğinden” söz ediliyor, yine partilinin “söz sahibi” olmasının önünde kalın taş duvarlar var, yine aday adayları partinin üst katmanından isimleri etkileyerek “aday” olma yarışında, yine kimi isimler “aday” olduklarını bangır bangır bağırıyor! Hani “ne” değişti?

***

Şunun altını çizelim: “benzemezlerle” çıkılan yol, “amaca” ulaşılmasının ardından dona erer; böyle de olmalı, başka türlü hiçbir partinin duruşu/ omurgası/ ilkesi olmaz! Geçmişte yapılan “ittifakla” gelinen nokta bu! Hoşnut musunuz? Yıllardır partinin içinde olanlar birer birer köşelerine çekiliyor, “benzemezlere” verilen/ sunulan ödünlerden dolayı! Daha birkaç gün önce, Adana Seyhan’da, İyip’den ayrılan birkaç isim chp’ye kayıtlarını yaptırırken, Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’da rozetlerini takıyor, aynı isimler zaman yitirmeden belediye meclis üyeliği için adaylık başvurularını yapıyor! Emeksiz, çabasız…

Evet, düşüncelerine yakın olmasam da, İyip’in “adayımızla seçimlere katılacağız” çıkışını sürdürmelerini sevdim ben; peki, tabanı kapı dışında tutmayı sürdürecek misiniz? 051223

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP