Doğru madencilik

Doğru madencilik

ABONE OL
14 Aralık 2023 10:03
Doğru madencilik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rifat SERDAROĞLU

“Türkiye’de caddeye, sokağa, meydana, hastaneye Vahdettin-Şeyh Sait- İskilipli Atıf adlarını vermek, doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti’ne,
Türk Milletine ve Atatürk’e karşı bir eylemdir. Türk Yargısı bu hakaretleri yapanları ve bu hakaretlere çanak tutan partileri yargılayacağına, Vahdettin’e
hain diyenleri yargılamaya kalkıyorsa, o yargı Türk Milletinin yargısı değildir.
DOĞRU Parti, bu isimleri silecek ve Anayasamızın emrettiği görevlerini yapmayan, devlet memurlarını da Türk Yargısına gönderecektir…

Gelelim Doğru Madenciliğe
“Ekonomik siyasetimizin mühim gayelerinden biri de topraklarımızın altında işlenilmeden duran maden hazinelerini işleyerek, milletimizin menfaatine açık bulundurmak mümkündür.” (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

Madenlerin, Doğal Kaynakların, Enerjinin tarih boyunca savaşların en önemli nedenlerinden olduğu bilinmektedir. Ayrıca bunlar Genel Ekonomi, Dış Politikalar ve Savunma Stratejilerinin ayrılmaz parçalarıdır.

Madencilik sektöründe, doğanın hoyratça tahribatı asla kabul edilemez. Gelişmiş ülkeler gibi hassas teknolojiler kullanılacaktır.

AKP İktidarının rant amacıyla dağıttığı “Maden Ruhsatları” derhal durdurulacak ve sözleşmelere, çevreye uyumları incelenecek, aksi davrananların ruhsatları iptal edilecektir.

Altın Madenlerinin ruhsatları, Bakanlar Kurulu Kararıyla verilen izinler, çevreye yapılan tahribat incelenecek, gerekenler durdurulacaktır. Altın işletmeciliği için yeni ruhsat verilmeyecek ve gelecek nesillerin kullanımına bırakılacaktır.

2020 yılında üretildiği söylenen toplam 42 ton altın için devlete ödenen katkı payı, 427 Milyon Dolardır. Detay verelim;
2020 yılı Altın Üretimi; 42 ton
Devlet Payı (%17,5) 7,35 ton
1 ons Altın Ağırlığı 31 gram
1 ons Altın fiyatı 1800 USD
Devlete ödenen tutar 427 Milyon Dolar.
(Türkiye 2022-2023 ihraç sezonunda FINDIK üretiminden 1 MİLYAR 795 Milyon Dolar gelir sağladı. Yani, Altın üretiminin 4,2 katı. Altın üretimi sırasında meydana gelen çevre tahribatının Türk Milletine bedelini, biz belirleyemedik!)

Bor-Uranyum-Toryum-Berilyum- Krom gibi stratejik önemdeki madenler DEVLET tarafından aranıp, işletilecektir.

Petrol arama faaliyetlerinde yabancı sermaye ile yapılan anlaşmalar ve verilen ruhsatlar, karşılıklı olarak incelenecek ve gerekirse iptal edilecektir. ,

Yenilenebilir enerjinin üretilmesi ve depolanması ile stratejik madenlerin ürüne dönüşebilmesi için Ar-Ge çalışmalarına ciddi destek verilecektir.

Türkiye Varlık Fonu derhal kapatılacaktır. MTA-ETİBANK- ETİ MADEN- TPAO-BOTAŞ gibi kuruluşlarımız özerk kurumlar olarak yönetilecektir.

Elektrik ve Doğalgaz dağıtımı tekrar DEVLET tarafından yapılacak, tüketici vatandaşlar aleyhine yapılan ücretlendirmelere son verilecektir.

Kanal İstanbul Projesi İPTAL edilecektir.

Tüm madenlerimizin ham olarak ihraç edilmesi yasaklanacaktır.

Akkuyu’da kurulmakta olan NÜKLEER GÜÇ SANTRALI, Turizm-Tarım ve Terör faktörleri dikkate alınmadan kararlaştırılmıştır. Bu konu en ince noktasın kadar incelenecek, kamuoyu ile paylaşılacak, öyle karar verilecektir.

14 Aralık 2023

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP