AYM, Atalay’ın ikinci başvurusunu 13 Aralık’ta görüşecek 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • AYM, Atalay’ın ikinci başvurusunu 13 Aralık’ta görüşecek 

AYM, Atalay’ın ikinci başvurusunu 13 Aralık’ta görüşecek 

ABONE OL
8 Aralık 2023 14:17
AYM, Atalay’ın ikinci başvurusunu 13 Aralık’ta görüşecek 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anayasa Mahkemesi (AYM) Birinci Bölüm, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay milletvekili olarak seçilen Can Atalay hakkında AYM’nin verdiği hak ihlali kararının uygulanmaması üzerine yapılan yeni başvuruyu 13 Aralık’ta görüşmek üzere gündemine aldı.

Atalay’ın avukatları, “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı, adil yargılanma hakkı ve kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının” ikinci kez ihlal edildiğinin belirlenmesi ve bu ihlallerin ortadan kaldırılması istemleriyle AYM’ye yeniden başvurmuştu.

AYM, Gezi Parkı Davası’nda hakkında 18 yıl hapis cezası kararı verilen TİP’li vekil Can Atalay’ın bireysel hak ihlali başvurusunu 25 Ekim’de görüşmüş, Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi özgürlükleri ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine” oy çokluğu ile karar vermişti.

AYM kararının dikkate alınarak Atalay’ın serbest bırakması istenen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesiise dosyayı Yargıtay’a göndermiş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı konunun 3. Ceza Dairesi tarafından değerlendirilmesi gerektiği yönünde mütalaa vermişti.

Daire ise AYM’nin kararına uyulmamasına hükmedip Atalay hakkında ihlal kararı veren Yüksek Mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP