Seyhan’da “iki isimden” biri mi?

Seyhan’da “iki isimden” biri mi?

ABONE OL
30 Kasım 2023 11:33
Seyhan’da “iki isimden” biri mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“Ağzı olan” mı konuşuyor, “konuyla ilgisi olmayan, bilir bilmez herkesin” konuşması mı isteniyor bilmiyorum! Ancak duyduklarım pek de hoş değil! İçimden “gerçek olmasın” diye haykırıyorum! Yeniden, geçmişte yapılan “yanlışlar” yaşanmasın, yeniden “tabanda” çalkantılar olmasın, “seçmen/ taban/ örgüt” yine buruşturulup bir kıyıya atılmasın istiyorum!

Biri, özellikle “değişim” fırtınası koparanların, Adana başta Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un “açıklamasını” bekliyorum! “Hayır” desin! “Biz Adana’da adaylarımızın kim olduklarını bilmiyoruz, parti tabanımızın/ örgütümüzün onayladığı isim adayımız olacak, biz bunun namus sözünü verdik” desin!

***

Haftanın ortası, kış mevsiminin soğuğunu yeni yeni almaya başladık! Yetmeyen gelirleriyle insanlar evlerinde “üşümeye” başladı!  Ayakta durmak için “büyük” çaba harcıyorlar! Gelecek üzerine tüm beklentileri karabasan kaplı! Beslenemiyor, ısınamıyor, sevemiyor, yaşayamıyor!

Şunun altını çizeyim: geçindirmekle zorunlu olduklarını yaşama tutundurmak için uğraş verirken, zorluklardan gözü açılmayanın “yaşamdan alacağı var” demektir! Bilisin ki, bu halkın, bu seçmenin “tüm” yönetenlerden fazlasıyla “alacağı” var! İyi yöneteceklerinin, yoksulluğu bitireceklerinin, alım gücünü artıracaklarının sözünü vermelerine karşın “hiçbirini” yerine getirmedikleri gibi daha da yaşamı zorlaştırdılar! Bunun için hiçbir seçmenin, hiçbir yurttaşın “yönetene” borcu olamaz!

***

Chp’de belediye başkan adaylarının, anket ya da eğilim yoklaması yapılarak belirleneceği söylendi değil mi? Baştan bu yana “anket” konusunun pek de tabanda olumlu karşılanacağını düşünmüyorum! Partinin tabanına “sorulmadan” gerçekleşecek belirlemenin “iyi” sonuçlanmayacağını, geçmişte yaşanan “tıpış tıpış” gibi bir tutum olacağını düşünenlerdenim!

Duyumum şu: konuyla ne denli ilgisi olup/ olmadığını bilmediğim bir “ağzı olan” konuşmuş, demiş ki, “Seyhan adayı için iki isim ortaya çıkıyor, ya o / ya bu…” Şu an için “her ki” isim de konuşulmaya başlandı! “Nasıl olur” diyen de var, “kime sorulmuş” diyen de var, “parti tavanını” gösteren de var!

***

Yineliyorum: birileri, “konuşulsun” denerek, toplumun fitilini ateşlemeye çalışmış olabilir, ancak sonuç “ne” olursa olsun “başta” iki isme zarar görür! Nedeni şu: bu belirtilen “iki isimden” biri aday gösterilirse, parti tabanı “bir kez” daha “yalnız” olduğunu söyleyebilecek, üstelik Genel Başkan Özgür Özel’in “üç isim dışında belli bir isim yok, örgütlerimiz karar verecek” sözünün yalanlanmasının önünü açacak! “İki isim” dışında “bir isim” olduğunda da, “iki isme” haksızlık yapıldığı/ suçsuz yere karalandığı ileri sürülecek! Hangi pencereden bakarsan/ bak; her yer kapkaranlık!

***

Seyhan Belediye Başkan “adaylığı” için konuşulan “iki isim” konusunu “başta” ilgili isimler, ardından Burhanettin Bulut seçmenine/ örgütüne anlatmalı! Tabanın/ örgütün bilgisi olmadan “hiçbir gücün” buna karar vermeye girişemeyeceği “inandırıcı” bir dille belirtilmeli!

“Ağzı olan” konuşuyor, “konuyla ilgisi olmayan, bilir bilmez herkesin” konuşması isteniyor belli ki… Bu bencillik, bu yurttaşın “hakkını” bilmemezlik ağır sonuçların doğmasının kapısını aralayabilir; üstelik tam da “yenileşme” konusunda yurttaşta “umut” oluşmaya başlamışken! Buna sizler hazır olsanız bile, yurttaşın dayanacak yerleri yara/ bere içinde; bunu bilin!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP