MHP’de Büyükşehir’e adı geçenler

MHP’de Büyükşehir’e adı geçenler

ABONE OL
27 Kasım 2023 13:15
MHP’de Büyükşehir’e adı geçenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Cumhur İttifakı’nda hangi büyükşehirlerde AK Parti, hangilerinde MHP’nin aday çıkaracağı henüz belli değil..

Büyükşehir adaylarının iki partinin oluşturduğu komisyonlarda ele alınmıyor; çünkü, Erdoğan ve Bahçeli büyükşehir adaylarını bizzat kendileri birbirlerini görüşlerini alarak belirleyecek..

Adana’da hangi partinin aday göstereceği henüz belli olmadığı için hem AK Parti’de, hem MHP’de aday adayları bir taraftan başvuru yapıyorlar, bir yandan yoğun biçimde kulis yapıyorlar..

Belirsizliği karşın toplumdaki beklenti, 2019 yerel seçimlerinde kim nerede aday çıkarmışsa o il ve ilçelerde yine aynı partinin aday çıkarması konusunda uzlaşı olacağı, bu kapsamnda da Adana’da Büyükşehir Belediye Başkan adayınını MHP’de olacağı yolunda..

Bu nedenle, MHP’de adaylık düşünenlerin çalışmaları daha yoğun..

MHP’de Büyükşehir aday adayı olarak görülen isimler önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Ziraat Mühendisi Hüseyin Sözlü, Adana eski Milletvekili Orman Mühendisi Seyfettin Yılmaz, Osmaniye Valisi İktisatçı Erdinç Yılmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, İnşaat Mühendisi Kadir Akgöllü, Sarıçam Belediye Başkanı Avukat Bilal Uludağ, café işletmecisi inşaatçı Cahit Öztok..

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’ın kesinlikle aday olmayacağı yolunda Genel Merkez’e bilgi verdiği de söyleniyor..

Diğer adaylar ise çalışmalarının parti tabanında ve Ankara’da sürdürüyorlar..

Hemen her aday adayı, Ankara’daki tanıdıkları, dostları aracılığıyla Genel Başkan Devlet Bahçeli ile adayları belirleyecek heyetin üyelerine ulaşmak, adlarının anımsatmak için çaba harcıyorlar..

Cumhur İttifakı’nda Adana’da hangi partinin aday çıkaracağı konsunun Aralık ayının ilk haftası içinde netleşmesinin bekliyorum..

O zaman kadar MHP’de aday adaylarının Adana ve Ankara’da çalışmalarını sıklaştırarak sürdürmeye çalışacaklardır..

Aralık ayında adı geçen kişilerden biri aday gösterilir mi belli değil..

Öne çıkan bir kaç siyasetçi var ama, bu durum adaylığı kapmaya yeter mi, orası dameçhul..

MHP Genel Merkezi’nin adı geçen kişileri yerine kamuoyunda hiç konuşulmayan bir kişiyi de aday gösterirse benim açımdan hiç de sürpriz olmayacak..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP