İkinci yüzyılda Genel Başkan Özgür Özel…/5

İkinci yüzyılda Genel Başkan Özgür Özel…/5

ABONE OL
10 Kasım 2023 10:09
İkinci yüzyılda Genel Başkan Özgür Özel…/5
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“İnandırıcı olmak” bambaşka bir olgu! Halk arasında sıkça kullanılan “nenesini boyar, genç kız olarak tanıtır” diye bir tümce de vardır! “İktidar” kendisine böyle bir katman oluşturdu! Düşünsenize; “aya otoban yapacağız desek inananlar var” denildi! Daha geçtiğimiz yıl, bu yıl için “aya gideceğiz” denildiğinde yandaş medya gruplarının nasıl başlıklar attığı daha unutulmadı! Hepsini geçelim; üç/ beş ağızdan “çalışanı, emekliyi ezdirmedik” denildiğinde alkış tutan, belediye ekmek büfeleri önündeki kalabalığı unutan, mevsimsel ürünleri alamayanları/ pazar sonunu bekleyip çürük ürünleri bekleyenleri anımsamayan “iktidarın” oluşturduğu bir katmandan söz ediyorum!

“İktidarın” karşısında, tüm olup/ biteni en ayrıntılı biçimde anlatmasına, seçim öncesinde “emekliye asgari ücret kadar emekli ikramiyesi” sözünü vermesine, ülkeyi “hakça bir düzene” kavuşturacağını söylemesine karşın inandıramayan bir “muhalefet” vardı! Olmuyordu! Halkın arasına karışıyordu, elektrik faturasını ödemeyip günlerce karanlıkta yaşıyordu, “adalet için” kilometrelerce yol yürüyordu, yurttaş yokluk içinde yaşamaya çalışırken “iktidarın” şatafatının nedenini anlatıyordu; ama bir türlü olmuyordu! Yurttaşa, “açlıkla/ yoklukla” sınanan yurttaşa “inandırıcı” olamıyordu!

***

Chp Genel Başkanı Özgür Özel’in göreve gelişinin bugün beşinci günü… Daha dün eşiyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nun evine gitti, çıkışta “her zaman partimize desteğini bekleyeceğiz” dedi. Daha sonra da mazbatasını alıp “görev koltuğuna” oturdu!

Gerek kurultay öncesi gerekse sonrasında “çok şey” konuşuldu; ama buraya dek! Artık “asıl” üzerinde durulması gereken/ öncelikli sorunlar vardı, onlar üzerine yoğunlaşılacağının ilk “girişimine” dün gece tanık oldum! “Oldum” diyorum; şöyle…

Televizyonda bir diziye takılmıştık evde, reklam arasında kanalları dolaşırken “bilindik/ ön sırada yer alan” kanalların tamamında İsrail konuşuluyordu, günlerdir olduğu gibi! Bizde Tele1 ile SözcüTv üç rakamlı kanallarda, önlere taşımayı da hiç istemedim! Özgür Özel konuşuyordu her ikisinde de; bu konuşma diğer kanallarda yoktu! Gecenin yarısında partiyi toplamış, Yargıtay’in, tutuklu bulunan Can Atalay için “hak ihlali” kararı veren AYM üyelerine ilişkin suç durusunda bulunmasına tepki göstermekle kalmayıp, izlenecek “yol haritasını” anlatıyordu!

***

Genel Başkanlık kürsüsünden konuşurken bildiğimiz hırçın/ hiperaktif/ el-kol hareketlerini çokça kullanan Özgür Özel gitmiş, bundan sonra yapılacakların ülke için “ne” anlama geldiğini tane tane anlatan bir öğretmen Özel olmuştu! Yargıtay’ın AYM konusundaki tutumunu “tüm parti sözcülerinin” bir araya gelerek görüşmesi gerektiğini Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a bildireceğini söylüyordu! Bu konunun, Yargıtay eliyle Anayasayı kaldırma girişimi olduğunu, gerekirse sokakta hukuk için direneceklerini anlatıyordu!

CHP Genel Başkanı Özel belli ki bundan sonra benzeri girişimleriyle önümüze sıkça çıkacak! Ancak “inandırıcılığı” ne denli olacak “onu” önümüzdeki günlerde göreceğiz! “İktidara” yakın isimlerin bazılarından da Yargıtay’ın kararına “tepki” gelmişti! Bakalım, bugünden sonra “iktidar/ muhalefet” arasında nasıl bir git/ geller oluşacak, yurttaşta” kimin” inandırıcılığı daha yüksek olacak göreceğiz! 091123

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP