Doğru ekonomi (5)

Doğru ekonomi (5)

ABONE OL
29 Kasım 2023 12:54
Doğru ekonomi (5)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rifat SERDAROĞLU

“Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi ister. Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığında onlarla kavuşacaksınız.” (Gazi M. K. Atatürk)

Türk Eğitiminin bugün ne hale getirildiğini anlamak için, önce Büyük Atatürk’ün dediğine, sonra da Türkiye’yi 22 yıldır “Tek Başına” yöneten CB Erdoğan’ın dediğine bakmak yeter; “Biz kindar ve dindar gençlik yetiştireceğiz. Toplumsal sorunlar din yoluyla çözülecektir.”

EĞİTİM;
-Fakirlik, mesleksizlik cehaletle birleşince, binlerce yıllık geleneklerimiz göreneklerimiz, toplumsal ahlak ve vicdanımız, AKP tarafından bilerek ve planlanarak çürütülmüştür. Bunlar insan olamaz, Türk hiç olamazlar. Bunlar iblisten beterdir!
-Köklü Eğitim reformu yapılmadan, demokrasiye, ekonomik kalkınmaya, milletçe zenginleşmeye ve huzura ulaşamayız. Herkes bunu artık ANLAMALI…
-Dışa bağımlılıktan kurtulmuş güçlü ülke olmak için, iyi eğitilmiş, kalifiye işgücüyle, bilgi teknolojileriyle kalkınma hamlesi yapılacaktır.

-Eğitim sistemi hurafe ve dogmadan uzak, eleştirel, yaratıcı, bilimsel, analitik düşünce kapasitesi gelişmiş nesiller yetiştirilecektir.
-Eğitim reformu, geçmiş dönem yaşanan kayıplar nedeniyle, öğrenim çağı dışındakileri de kapsayacaktır. Halk Eğitim Merkezleri işlevselleştirilecek ve yetişkinlerin meslek sahibi olması, tarım ve sanayide kalifiye işgücüyle verimlilik arttırılacaktır.

-Yerel Kalkınma modelleriyle, “Yeni Kuşak Yüksek Köy Enstitüleri” açılacaktır. Yeni Meslek Liseleri, ve Teknoloji Kolejleri yaşama geçirilecektir.
-Eğitime ayrılan pay Milli Gelirin %3’ü kadardır. Özel sektörde bu pay %1,2 kadardır. Yapılacak vergi reformuyla birlikte, Milli Gelirden eğitime ayrılan pay, OECD ülkelerinin üzerine çıkarılacaktır.
-TRT’nin kanalları, Temel Eğitim-Üniversite- Halk Eğitimi-Vatandaşlık bilinci- Tarımsal verimlilik ve Meslek eğitimine tahsis edilecektir.
-Öğrenim çağında, özellikle ilköğretimdeki bütün öğrencilerin SAĞLIKLI BESLENMELERİNİN devletin sorumluluğunda olduğu hiç unutulmayacaktır. Öğrencilerin yeterli protein, sebze ve meyve tüketebilmesi için, bütün öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilecektir.
-Okul kantinlerinin denetimi, Okul Aile Birliği ve Sağlık ordusu tarafından yapılacak, sağlıksız ve katkı maddesi içeren gıdalar kesinlikle satılamayacaktır. Kantin işletilmesi, mümkün olduğu kadar Okul Aile Birliklerine bırakılmalıdır.
-Her seviyedeki tüm devlet okulları, bilgisayar-internet ve gerekli araç ve gereçlerle donatılacaktır.

-Taşımalı eğitime son verilecektir.
-Öğretmenlerimizin maaşları, kıdem esasına göre Milletvekili Maaşları seviyesine çıkarılacaktır.
-Cazibesi artacak öğretmenlik mesleği için adaylar, Lise mezunlarında
İLK YÜZ’DE ON’A giren öğrenciler arasından seçilecektir.
-Mevcut öğretmenlerimizin mesleki donanımları arttırılmalıdır. Yeni öğretmen adaylarımızın üst seviyede üniversite eğitimi almalarının önü açılacaktır.

-Bilgi üretmek ve bilimsel çalışma yapmak, Özgürlüğü ve özerkliği gerektirir.
Bunu yapabilmek için YÖK kaldırılacaktır. Üniversiteler, Öğretim üyeleri ve öğrenci temsilcileri katılımıyla, kendi Rektörünü ve yönetim senatosunu seçeceklerdir.
-Siyasi şov için her ilde açılmış, akademik kadrodan yoksun, eğitim vermekten uzak, “Tabela Üniversiteleri” kapatılacaktır. Bunlar Meslek Yüksek Okulu hüviyetine dönüştürülecektir.

-Akademik yeterliliği olmayan, tarikat ve cemaatler tarafından açılmış tüm Özel Vakıf Üniversiteleri kapatılacaktır.
-Tüm Üniversitelerde, ŞÜPHELİ KARİYERLERLE kadrolaşmış akademisyenlerin çalışmalarını, bağımsız bir bilim kurulu inceleyecektir. Bu üniversitelerde intihal yoluyla kazanılan unvanlar iç-dış kamuoyuna açıklanacak ve iptal edilecektir.
-Cemaat ve tarikatlara ait yurtlar derhal kamulaştırılacaktır. Bütün şehirlerde, yerel yönetimlerin de katkısıyla öğrencilerin barınma ihtiyacı karşılanacaktır.
-Yeterli kapasitede modern yurtlar inşa edilecek, öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilecektir.

-Devlet gencine, öğrencisine faizli kredi değil, burs verir. Başarı kriterine göre karşılıksız burs verir. Sosyal Devlet budur. Öğrencilerin tüm kredi borçları silinecektir. AB Ülkelerinde olduğu gibi, üniversiteyi bitiren gençlerden “İhtiyaç Sahibi Gençlere” 26 yaşına kadar asgari ücret tutarında destek olunacaktır.

Azizi Türk Milleti;
Bu vaatlerin hepsinin ardında, ayakları yere basan kaynaklar ve çelik gibi siyasi irade vardır.
Kim ki “Bunlar Yapılamaz” diyor ve başka bir çözüm üretmiyor, sadece eleştiriyorsa, onlar Türk Milletini tanımıyor demektir.
DOĞRU Partiye siyasi sorumluluk verildiğinde tüm bunları gerçekleştirecektir.

Yarın, DOĞRU Parti Yol Haritasının şimdilik son bölümünü takdim edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP