Doğru ekonomi (2)

Doğru ekonomi (2)

ABONE OL
26 Kasım 2023 11:45
Doğru ekonomi (2)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rifat SERDAROĞLU

“Köklü bir eğitim reformu yapmadan, köklü bir yargı reformu yapmadan, devlette kuvvetler ayrılığı ilkesini yeniden kurmadan alınacak hiçbir teknik ve ekonomik tedbir, ekonomiyi düze çıkarmayı ve insanımızın refaha, huzura ulaşmasını sağlayamaz!”

DOĞRU Parti, Tek Adam rejiminin ülkemizi, toplumsal huzursuzluktan ahlaki çöküşe ve sefalete sürüklediğini, ekonominin demokrasinin, özgürlüğün, hakkın adaletin, sağlığın, eğitimin, sanatın, sporun uçuruma doğru gittiğini gören, çözümler üreten ve yıllardır her türlü baskıya engellemeye rağmen, bulabildiği her platformda bunları anlatmaya çalışan partidir.

YARGI ve ADALET REFORMU;
-Önceliğimiz adaletin tesis edilmesidir. Büyük Önderimizin dediği gibi; “Bağımsızlığımız, geleceğimiz, özgürlüğümüz, her şey adaletle var olur.” (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)
-Hukukun üstünlüğü esastır. Tarafsız yargıyla hakların korunabildiği, kayırmacılık ve rüşvetten arındırılmış adalet anlayışı mutlaka oturtulacaktır.
-Adalet içinde KİMSENİN AYRICALIĞI OLMAYACAK. Kamu görevlilerine tanınan SORUŞTURMA İZNİ uygulamasına son verilecek.
-Siyasal iktidarın liyakat gözetmeden yaptığı atamalar, başta AKP’li-MHP’li-Menzilci militanlarla doldurulan Adalet Bakanlığı, emekli olmuş Yargıtay-Danıştay-Sayıştay Onursal Başkanları ve Türkiye Barolar Birliği tarafından oluşturulacak heyet tarafından incelenecek ve mülakat denen sahtecilikle devlete sokulanlar, yasal yollarla çıkarılacaktır.
-Birbirinden ayrı, Bağımsız Hakimler Yüksek Kurulu ile Bağımsız Savcılar Yüksek Kurulu oluşturulacaktır.
-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay ve Yüksek Seçim Kurulunda, yargı meslek örgütlerinin temsili sağlanacaktır.
-ÇOKLU BARO uygulamasına son verilecektir.
-Mahkemelerde, İddia Makamı Savcılık ile Savunma Makamı Avukatlık eşitlenecektir. Savcılık emrine kolluk Kuvveti verilecektir.
-Şiddete baş vurmamış, kişi ve kurumlara yönelik komplolara dönüşmemiş düşünce, suç olmaktan çıkarılacaktır.
-Çocuklara, kadınlara, can güvenliğine ve kamunun yağmalanmasına yönelik suçlarda, İNDİRİM sağlanması ve AF çıkarılması önlenecektir.
-Devletin tüm organlarının, Anayasa Mahkemesi Kararlarına ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına mutlak uymaları sağlanacaktır.
-SEÇSİS ve UYAP kurumlarının kontrol ve denetimi Adalet Bakanlığı dışında, Yargı Meslek Kuruluşları ve Bağımsız Denetim Kurullarının gözetimine açılacaktır.

CUMHURBAŞKANLIĞI-PARLAMENTER SİSTEM-KAMU YÖNETİMİ;
(Cumhurreisi’nin halk tarafından seçilmesi mahzurludur. Vekillerin seçmesi en iyisidir. Nedenine gelince, yarın birisi çıkar ‘beni halk seçti’ diyerek krallığını
ya da diktatörlüğünü ilan ederse demokrasi tehlikeye girer.) (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

-Demokratik Parlamenter sistemin yeniden kurulması ve hakimiyetin kayıtsız şartsız Türk Milletine iade edilmesi önceliğimizdir.
-Yasama-Yürütme-Yargı erkinin görev ve yetkileri anayasada açıkça belirlenecek, bu güçlerin birbirine etki edememesi sağlanacaktır.
-Mevcut CB Hükümet sisteminde, halkın ve devletin çıkarlarına ters düşen kararnameler iptal edilecektir.
-Seçim barajı kaldırılacaktır.  “Millet Meclisi” 300 Milletvekilinden,
Senato” 150) Senatörden oluşacaktır. Bu yönetim sistemi ile parlamentodan çıkacak yasaların ikili süzgeçten geçmesi ve parlamentonun daha etkin denetim yapması sağlanacaktır.
-Sayıştay ile birlikte tarafsız CB’na bağlı Devlet Denetim Kurulunun daha etkin denetim yapması sağlanacaktır.
-TBMM İçtüzüğü, etkin denetime uygun hale getirilecektir.
-Siyasi Partiler yasası değiştirilerek, lider sultası kaldırılacaktır.
-“Torba Yasa” uygulamasına son verilecektir. Yeni yasa yaparken, STK’lara başvurulacak ve gelen önerilerin komisyonlarda tartışılmasına olanak verilecektir.
-Siyaseti, “Pahalı-Paralı” halden çıkarmak için “Siyasi Etik Yasası” getirilecektir.

Yarın, Vaatlerimizin kaynakları-Bütçe ve Maliye Politikaları-Ekonomide tercihlerimiz ve Kalkınma konularındaki düşüncelerimizi sunacağız.

Aziz Türk Milleti;
Bizler, vatanseverlerin silahsız Kuvayı Milliye Hareketi olarak başlattığı, İstiklal Savaşımızın simgesi “Çoban Hareketinin Kalbinden” geliyoruz.
29 Ekim 1923’deki Kurucu İradeyi özümsedik, sorumluluğunu can pahasına kabullendik. Farklı kimliklerimiz, inançlarımızla “Türk Milleti” çatısı altında, bir arada insanca özgür yaşamak için aklın ve bilimin ışığını günümüz koşullarına taşımak istiyoruz.
Ulus Devleti-Üniter Yapıyı- bir ve bütün olmayı-Hukukun üstünlüğünü- üreterek zenginleşmeyi ve hakça adil bölüşmeyi sağlamak kararındayız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir Cihan Devletidir. Bugünkü sıkıntılarımızı da atlatırız.
Türk Milleti olarak, bu İhvancıları, şeriat heveslilerini, hırsız, yalancı yobazları, demokratik direnişle geldikleri yere göndereceğiz…

26 Kasım 2023

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP