CHP’den “yargı krizi” ve “ittifak” açıklaması 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • CHP’den “yargı krizi” ve “ittifak” açıklaması 

CHP’den “yargı krizi” ve “ittifak” açıklaması 

ABONE OL
14 Kasım 2023 13:35
CHP’den “yargı krizi” ve “ittifak” açıklaması 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 38. Olağan Kurultay sonrası Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında ilk kez toplandı.

MYK sonrası gazetecilerin karşısına geçen Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yüksek yargıda yaşanan krize ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hakem olacağım” açıklamasını şöyle değerlendirdi:

“Biz bir kabile devleti değiliz. Cumhurbaşkanı’nın hakemlik psikolojisine girmesi kabile devletlerini anımsatıyor. Yargıtay, olmayan bir yetkiyi kullanmıştır. Yargıtay’ın vermiş olduğu karar yok hükmündedir. Dolayısıyla Yargıtay gibi köklü bir tarihe sahip ve yüksek yargıçlardan oluşan bir kurumunun çıkardığı bu yargı krizini kendilerinin düzeltmesi gerekiyor.”

Yerel seçimlerde ittifak olasılığıyla ilgili de konuşan Yücel, “Geçmişte ittifak yaptığımız partilerle iletişimimizi sürdürüyoruz, ittifaka kapımızı kapatmadık, kapatmayız. Bunun bir alışverişe ya da pazarlığa dönmesine karşıyız. Sayın Akşener’in bu konuda birtakım keskin açıklamaları oldu. Olabilir, daha yerel seçim takvimi açıklanmadı” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP