Kıyıları otellere açan yönetmelik iptal

Kıyıları otellere açan yönetmelik iptal

ABONE OL
2 Mayıs 2024 17:17
Kıyıları otellere açan yönetmelik iptal
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul- Anakent Belediyesi’nin (İBB) konuyu yargıya taşımasının ardından kıyı çizgisini, ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, İBB Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 16 Nisan 2022 tarihli Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Yönetmelik değişikliğinin birtakım işletmelere ayrıcalık getirebileceği ve kıyı kanununa aykırı yapılaşmaların denetimini zorlaştıracağı savunuldu. İBB’yi haklı bulan Danıştay 4. Dairesi,  yönetmeliği hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

Kararda, kıyı şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararının gözetileceğine ilişkin Anayasa ve Kıyı Kanunu hükümleri doğrultusunda ayrım gözetilmeksizin tüm deniz, tabii-suni göl ve akarsularda onaylı kıyı kenar çizgisinin değiştirilmesi istemi ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılacak itiraz usulüne yer verildiği anımsatıldı.

haber: tele1

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP