CHP’deki “oyunbozanlığın” ortakları…

CHP’deki “oyunbozanlığın” ortakları…

ABONE OL
11 Eylül 2023 18:23
CHP’deki “oyunbozanlığın” ortakları…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

İYİP’in ya da diğer “benzemezlerin”, başta verdikleri “geliştirilmiş parlamento” sözü ne denli önemliyse, o “söz” üzerine uğraş vermek bu yurt için/ bu yurdun yurttaşı için o denli önemli olmasına karşın yaşanan “oyunbozanlığın” tek nedeni kendileri değildi!

Başta kendi “tabanını” var saymayan, üç/ beş/ yedi dönemdir oturdukları koltuğun rahatlığına alışan, alıştıkça da “ödün vermekten” kaçınmayan, “adını” taşıdıkları partinin ilkelerini hiçe sayan, kuruluş bilincini yaşamından uzaklaştıran, Atatürk ilkeleri diye anılan etmenleri zora sürükleyecek kararları almaktan uzak durmayan Chp yaptırımcılar bu “oyunbozanlığın” ortağı oldular!

***

Anımsamakta zorlananlar için not düşmem gerekir: üç gün önce Chp’nin kuruluşunun yüzüncü yılı kutlandı. Hep biri, ayrı bir yerde “açıklama” yapmalarına karşın “üstlerine düşen ödevi yerine getirme” yarışından söz ettiler! Nasıl bir yarışsa o artık, içinde kimler varsa, kendilerinin bu yarışta yerleri neyse…

Genel Başkan konuştu, bir ayrı yerde Anakent belediyeleri konuştu, bir ayrı yer olmaktan öte/ herkesin kolayca ulaşabileceği sosyal medya platformlarında konuşanlar oldu! Hepsi de Atatürk’e, verilen uğraşa övgüler sırladı. İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, günün önemine ilişkin yaptığı paylaşımında “Vatanı kurtardık. Saltanatı kaldırdık. Kadın ile erkeği eşit kıldık. Bu topraklara; cumhuriyeti, çok partili demokrasiyi ve sosyal devleti biz kazandırdık. Geçmişimizle gururluyuz. 100’üncü yılımızda ulusumuza bir seçim zaferi armağan edemedik, üzgünüz. Buruk olsak da umutsuz değiliz. CHP’nin Türkiye’nin aydınlık yüzü olduğunu biliyoruz. Yeni yüzyılımızda umut yine CHP olacaktır, inanıyoruz. İyi ki doğdun Cumhuriyet Halk Partisi. Çok yaşa Atatürk’ün partisi” dedi.

***

Chp’nin kimi yetkilileri gibi, yüzyıl önce yapılanları arkasına alarak övünen kim varsa hoş bulmuyorum! Yıllardır meclistesiniz, yıllardır yurttaşın karşısına çıkıp sözler veriyorsunuz, yıllardır yanınızda olanları bile koruyamıyorsunuz, parti tabanını geçtim/ ülkenin yurtseverlerini aynı alanda toplamayı beceremiyorsunuz, zamanında cumhuriyetle/ devrimlerle/ kuruluş etmenleriyle sorunları olanlarla birlikte yürümeyi yeğliyorsunuz, Türk dilinin bozulmasına öncülük ediyorsunuz, yurdun/ yurttaşın çıkarlarını korumakta korkak/ utangaç/ edilgen tutum sergilemekten kaçınmıyorsunuz!

Chp’nin kuruluş felsefesini demiyorum; şu an Chp’de yetkili olanların, bugünkü uğraş verme biçiminden hoşnut olduğu söyleyenlerin izledikleri politika ile “güzele” gitmediğini söylemek yanlış olmaz! Daha kendi içlerinde “sorunları” örtme yarışına girip “çözüm” odaklı çaba harcamayışları, “benzemelerden” gelecek beklemeleri de bunun kanıtı!

***

Şunu sormak gerekir: İYİP’le ya da diğer “benzemezlerle”, başta verilen “geliştirilmiş parlamento” sözünüz ne oldu, neden bu denli anlaşılmazlıklar yaşandı? Gerçekten vereceğiniz yanıtı merek ediyorum, çizdiğiniz “yolun” sonuca götüreceğine inanıyor muydunuz?

Chp sözcüleri, “oyunbozanlığın” ortağı oldu! “Benzemelerden”, içinde olamayacakları Atatürk devrimlerini benimsemesi beklendi! “Saltanatı kaldırdık, cumhuriyeti kurduk, çok partili sistemi gerçekleştirdik” derken bile, “benzemezlerin” tarikat/ cemaat/ laiklik karşıtı duruşları görmezden gelindi! Bugünkü “benzemezlerin” tutumu, Chp’de yaşanan sancıların sonucu; anlayın artık! 110923

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP