CHP’de 4 anakentin adayı kesin gibi…

CHP’de 4 anakentin adayı kesin gibi…

ABONE OL
10 Eylül 2023 15:27
CHP’de 4 anakentin adayı kesin gibi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Merkezi, önümüzdeki kasım ayında olağan kurultayı toplamaya hazırlanırken, bir yandan da 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere yönelik çalışmalar da sürdüyor.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in haberine göre, CHP’de adaylığına kesin gözüyle bakılan dört belediye başkanı bulunuyor.

İstanbul Anakent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Anakent Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Anakent Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeniden aday olmaları kesin gözüyle bakılıyor.

Kulislere göre, değişmesi güçlü olasılık olarak Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile Tekirdağ Anakent Belediye Başkanı Kadir Albayrak öne çıkıyor.

Anakent olan Antalya’da adaylık için iki isim gündemde. Mevcut başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da bu makama adaylık istediği biliniyor.

CHP ayrıca geçen yerel seçimlerde az farkla ya da işbirliği nedeniyle İYİP’nin yitirdiği illere de odaklanmış durumda. Özellikle Balıkesir, Bursa, Denizli gibi anakentlerde genel seçimlerde muhalefetin toplam oyunun iktidar blokunun üzerinde çıkmasını fırsata çevirmek istiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP