CHP, İYİP anlaşmazlığında yeni boyut…

CHP, İYİP anlaşmazlığında yeni boyut…

ABONE OL
10 Ağustos 2023 18:21
CHP, İYİP anlaşmazlığında yeni boyut…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP ile İYİP arasında geçen polemik bundan sonra görünür biçimde boyut değiştireceğe benziyor. Bir İYİP’li çıkıyor bir şeyler söylüyor, ardından CHP’li biraz utangaç ya da yeniden gerekebilirler düşüncesiyle savunmaya geçiyor, İYİP’li daha bir kaç ay öncesine değin her türlü olanağından yararlandığı CHP’ye içinden geldiği gibi konuşuyor.

Bunun en son örneği, geçtiğimiz günlerde CHP sözcüsü Faik Öztrak bir açıklamasında “Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Türkiye’de atılan her iki oydan bir tanesini aldı’ demiş. Bunun üzerine İYİP’li Lütfü Türkkan sa sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ” biz, genel veya yerel seçimde birilerine oy toplamaya mezun kılınmış bir siyasi hareket değiliz” sözlerine yer verdi..

Bundan sonra karşılığı gelmesi beklenen İYİP’li Türkkan’ın, paylaşımı  şöyle:

“CHP Sözcüsü Faik Öztrak: ‘Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Türkiye’de atılan her iki oydan bir tanesini aldı’ demiş. Neden ittifaka karşı olduğumu bundan daha iyi ifade eden bir cümle olamaz. Biz, genel veya yerel seçimde birilerine oy toplamaya mezun kılınmış bir siyasi hareket değiliz. Bunun için de bunca çileyi sıkıntıyı göğüsleyip parti kurmadık”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP