“Çiftçilik zor bir meslek” 

“Çiftçilik zor bir meslek” 

ABONE OL
3 Temmuz 2023 12:20
“Çiftçilik zor bir meslek” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Önerisi TBMM Başkanlığına verdi.

Yasa önerisinde, tarımsal üretimin tüm ülkeler için önem taşıdığına değinen CHP’li Gürer, çiftçilerin üretim sürecinde üstlendikleri rolün son derece önemli olduğunu vurguladı.

Tarımın, fiziksel gücü ile dayanıklılığı gerektiren birçok zorlu iş içerdiğini, bu nedenle de tarımın ağır bir meslek grubu olarak benimsendiğini ileri süren Gürer, “örneğin, tohum ekimi, bitki bakım süreci, hasat dönemi ve hayvan bakımı gibi işlerde çiftçiler çeşitli tarım aletleri kullanmak zorundadırlar. Bu faaliyetler sırasında genellikle açık havada uzun saatler boyunca çalışmakta ve zorlayıcı mevsimsel hava şartlarından olumsuz etkilenmektedirler” dedi.

CHP’li Gürer, ülkemizde çiftçilerin yaşadığı ekonomik kaygılara bakıldığında, tarım ürünlerindeki fiyat dalgalanmaları, tarımsal girdi maliyetlerindeki artış, finansal sıkıntılarla krediye erişim zorlukları, olumsuz hava koşulları sonucu verim düşüşü, hastalık ile zararlılarla mücadele gibi birçok faktörün çiftçilerin ekonomik sorunlarını artırdığına dikkat çekti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu nedenle, bayram demeden, yağmur çamur demeden üretmeye devam eden çiftçilerimizin fiziksel, ruhsal olarak zorlu çalışma şartları göz önünde bulundurularak fiili hizmet zammından faydalanan meslek grupları arasında yer almaları sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP