Fahiş zamlar, yüksek vergi artışları, emekliler tepkisi…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Fahiş zamlar, yüksek vergi artışları, emekliler tepkisi…

Fahiş zamlar, yüksek vergi artışları, emekliler tepkisi…

ABONE OL
7 Temmuz 2023 12:22
Fahiş zamlar, yüksek vergi artışları, emekliler tepkisi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, fahiş zamlara, yüksek vergi artışlarına ve emeklilere erinç payı verilmemesine sert tepki gösterdi. AKP’nin kamu emekçilerine ve asgari ücretlilere yaptığı artışı zam, vergi, harçlarla geri aldığını aktaran Barut, “Neden oldukları ekonomik krizin faturasını halka çıkaranlar bedel ödeyecek” dedi.
CHP’li Barut, açıklamasında şunları söyledi:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 19,77 oranında zam, memur emeklilerine 17,55 oranında zam yapılacağı açıklandı anca emekli ve memur zammının belli olmasına rağmen refah payı ile ilgili bir düzenleme yapılmadı. Gerçekte en az yüzde 50 zam alması gereken emekliler sahte istatistikler yüzünden düşük zam aldı. Refah payıyla ilgili ‘Komisyonlarda bu konuyu ele alacağız, düzeltme olacak’ deseler de ortada somut bir adım yok. Memurların alacağı yüzde 17,55 zammın üzerine 8 bin 77 TL seyyanen zam verildi ama seyyanen zam emeklilere yok. Halkı olduğu gibi emeklilerimizi de yüksek enflasyon ve fahiş zamlara ezdirenlere boyun eğmeyeceğiz.

AKP zam, zulüm, açlık, yoksulluk, işsizlik, sefalet ve rezalet demektir. Neden oldukları ekonomik krizin bedelini seçim biter bitmez halka yüklemeye başladılar. Bakın seçim bitti, boş keseden atıp tuttukları vaatler boşa düştü. Asgari ücretliyi, emekliyi, emekçiyi perişan ettiler, maaşlar kuşa döndü. Şimdi yetmedi fahiş vergi ve harç artışlarına giriştiler. Yiye yiye doymak bilmediler. KDV’yi arttır, ÖTV’yi arttır, harçları arttır ama emekli ve emekçinin hakkını gözeten yok. İktidar sürekli söz vermesine rağmen kamuda çalışan emekçilerin, hayatını çalışmakla geçiren emeklilerin haklarını ve maaşlarını iyileştirmiyor, yüksek enflasyon, artan döviz kurları ve fahiş zamlarla emekçilerin yaşamını çekilmez hale getirip duruyor. Biz herkes için insanca yaşam istiyoruz.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP