“Soygunun adı yasal zorunluluk oldu”

“Soygunun adı yasal zorunluluk oldu”

ABONE OL
6 Temmuz 2023 13:39
“Soygunun adı yasal zorunluluk oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP iktidarının halkı ve ülkeyi tam anlamıyla soyup soğana çevirdiğini söyledi. Türkiye’de yaklaşık 27 milyon motorlu kara taşıtının bulunduğuna dikkat çekerek bu araçlar için MTV ile araç muayenesinin yasal zorunluluk olduğuna değinen Barut,  Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) iki katına, 507 lira olan araç muayene ücretinin yüzde 122 zamla bin 130 liraya çıkarılmasını tam olarak soygun olarak değerlendirmesinin ardından şunları söyledi:

“Yurttaşımız kirasını ve faturalarını ödeyemez, evine et ve ekmek alamaz, dolmuşa bile binemez hale getirildi. Bunun sorumlusu olanlar ise ‘Cambaza bak’ misali kafa karıştırmaya, gerçekleri saptırıp algı oyunlarıyla yollarını bulmaya çalışıyorlar.

Temmuz ayıyla birlikte enflasyon ve zamlarla eriyen maaş ve ücretlere göstermelik olarak zam yaptılar. Bu zam oranları hangi yarayı saracak? Halkın alım gücü tümüyle düşmüş, artan döviz kurlarıyla paramız pul olmuş bu beyzadeler algı peşinde. Yaptıkları zammı hemen geri alıverdiler. Kaşıkla verdiklerini, kepçeyle geri toplamakta usta bunlar. Yılda iki dönemde bir kereye mahsus alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) güya bir seferliğine iki katına çıkarıverdiler hemen. Kurumlar vergisi ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) üzerinde yapılan artışlarla de yurttaşlar tam anlamıyla soyuluyor. Ülkemizde yaklaşık 27 milyon adet motorlu kara taşıtı var. Bu araçlara MTV ödenmek zorunda. 2007 yılındaki AKP eliyle yapılan özelleştirmeyle periyodik araç muayene hizmeti özel bir şirkete verildi. Bakın yılbaşında 507 lira olan araç muayene ücreti de tek kalemde yüzde 122 zam yapılarak bin 130 liraya çıkarılmıştı. 27 milyon araçla varın soygunun hesabını siz yapın. Yurttaş arabasının kapısını açıp kontağını çevirmeden zaten MTV ve araç muayene ücretiyle çarpılıyor. Benzin ve mazota gelen zamlara mı yanacak, kasko ve zorunlu trafik sigortasındaki fahiş artışa mı üzülecek, vergilere mi tasalanacak bilemiyor kimse. AKP döneminde soygunun adı yasal zorunluluk oldu ve AKP eliyle bu soygun büyüyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP