Mevsimlik işçilere hijyenik konaklama alanı   

Mevsimlik işçilere hijyenik konaklama alanı  

ABONE OL
18 Aralık 2022 13:04
Mevsimlik işçilere hijyenik konaklama alanı   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANTALYA- Anakent Belediye Başkanı Muhittin Böcek mevsimlik tarım işçilerine desteği sürdürürken, uygulayıcısı olduğu “Tarımda Mevsimlik İşçilere Destek Projesi” kapsamında Serik’te mevsimlik işçilerle ailelerinin daha sağlıklı, hijyenik koşullarda kalabilecekleri için yeni bir konaklama alanı oluşturulacak.

Pandemi döneminde Serikli üreticilere yaptığı buluşma sırasında mevsimlik tarım işçilerinin elverişsiz koşullarda barındıklarını gören Başkan Böcek, “Türkiye’nin farklı şehirlerinden Antalya’ya gelen mevsimlik tarım işçileri için elimizden gelen yardımları yapacağız” diyerek belediyenin ekiplerini görevlendirmişti. Yaşam alanları dezenfekte edilen mevsimlik işçiler ve ailelerinin Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ekiplerinde yer alan doktorlar tarafından sağlık kontrolleri de yapılmıştı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında desteklenen, ayrıca Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğu “Tarımda Mevsimlik İşçilere Destek Projesi” ile Serik ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışanlara ve ailelerine yeni konaklama alanı oluşturularak, ailelerin yaşam standartları iyileştirilecek.

Proje kapsamında yaklaşık 100 kişi kapasiteli içerisinde tuvalet ve banyo da bulunan yatakhaneler kurulacak, çevre ve alt yapı düzenlemeleri yapılacak, temiz, içilebilir su ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca kadınlara yönelik anemi taraması, 18 yaş altı çocuklara ağız ve diş bakımı yapılacak. Mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik temel bilişsel gelişimlerini destekleyecek çalışmalar da gerçekleştirilecek. Çocuklar için bir oyun alanı oluşturulacak, çocuklara sinevizyon gösterileri yapılacak, çocukların yaş gruplarına uygun etkinlik ve atölyeleler düzenlenecek.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP