Kepez Belediye Başkanı tutuklandı 

Kepez Belediye Başkanı tutuklandı 

ABONE OL
15 Nisan 2024 14:30
Kepez Belediye Başkanı tutuklandı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Tunç, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 17 yurttaşın yaralandığı Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5 kişinin tutuklandığını, 8’i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Tünektepe Teleferik Tesisi’nde cuma günü meydana gelen kazanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Antalya Anakent Belediyesi’ne ait ANET AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili E.K.B, Genel Müdür Vekili A.B.S, mekanik mühendisi O.E, ANET iş güvenliği uzmanı M.A, taşeron bakım şirketinin sahibi S.T, şirketin bakım ve otomasyon amiri S.Y, mekanik bakım sorumluları S.K, K.K, O.K, Ö.E, makine teknisyeni H.A, iş güvenliği uzmanı T.A.Ü. ile R.T. gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında ANET AŞ’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında da gözaltı kararı verildi. Ardından Kocagöz, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 14 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, A.B.S, O.E, S.T. ve S.Y, “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamalarıyla tutuklandı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, R.T ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP