“Yerel yönetimler bu maliyete direnemez!”

“Yerel yönetimler bu maliyete direnemez!”

ABONE OL
16 Temmuz 2023 16:14
“Yerel yönetimler bu maliyete direnemez!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Eskişehir Anakent Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in, akaryakıta gelen yüksek ÖTV zammıyla ilgili yaptığı çağrıya, Antalya Anakent Belediye Başkanı Muhittin Böcek’de katıldı, yerel yönetimlerin toplu taşımada ÖTV’den muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Böcek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, belediyelerin bu yüksek maliyet karşısında hiç bir belediyenin direnemeyeceğini ileri sürerek şunları söyledi:

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıt ürünlerinin litresine 5 TL ÖTV zammı yapıldı. Zam haberlerinin ve döviz kurundaki yükselişin önlenemez hale gelmesi personel maliyeti de hesaba katıldığında toplu taşıma maliyetlerimizi artırarak belediyelerimizi olumsuz etkilemektedir. Hangi partiden olursa olsun hiçbir belediye bu yüksek maliyetler karşısında direnemez. Ulaşım, vatandaşlarımız için lüks olacak derecelere gelmiştir. Bu sebeple yerel yönetimlerin toplu taşımada ve iş makinelerinde ÖTV’den muaf tutulması gerekmektedir. Ayrıca çiftçilerimiz, nakliyecilerimiz, taksi, otobüs ve araç ile işi olan esnafımız da göz ardı edilmemelidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP