2023 yılı hoş gelmiş olsun da…

2023 yılı hoş gelmiş olsun da…

ABONE OL
29 Aralık 2022 18:04
2023 yılı hoş gelmiş olsun da…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

2021 yılının son günlerinde “tarihsel zam” diye açıklanan “asgari ücretin” evin çatısını örtmeye yetmeyeceği “bal gibi” bilinmesine karşın, corona virüs aşısıyla “sağlıklı bir yaşam” oluşturmanın olanaksızlığı verilerle anlaşılmasına karşın, en önemlisi bu yurdun varsıllığının/ bu yurdun doymasına yeteceği göz önünde olmasına karşın…

Sobasız, kapısız, penceresiz, camsız evde “üşüyerek” yaşamını sürdürenlerin “acısının” bedelini kim ödeyecek, sorusu anlaşılmayacak denli karışık mı?

2022 yılı, 2021 gibi olmasın…

***

2021’in son yazısını böyle bitirmişim…

Yine asgari ücret açıklanmış, yine emekçinin zamlar karşısında ezdirilmediği vurgulanmış, yine geleceğin “çok güzel” olacağı öngörüsünde bulunulmuş, ancak yeni yılın ilk sabahında sağanak yağmur gibi elektrik/ doğalgaz zamlarıyla, ardında zamların tüm temel gereksinmelerdeki yansımalarıyla karşılaşılmıştı!

2022 yılı içerisinde ekmeklerin biraz daha küçüldüğüne, alım gücünün daha da zorlaştığına, doyumun cam gerisinde kaldığına tanık olduk birlikte!

***

“Hükümetler”, yurttaşlarının geleceklerini güzelleştirmek için varlar, ulusal kazancı eşit biçimde bölüştürmek/ doymayanı doyurmak için varlar, yurttaşın temel gereksinmelerini kolayca sağlamaları için varlar, koyulu kuralların yurttaş yararına uygulamak için varlar!

Bugün dünü aratıyorsa eğer, bugün ulaşılana yarın yaklaşılamıyorsa eğer, çocukların gülüşleri kararıyorsa eğer, buna karşın bir avuç işbirlikçi azınlık besinleri çöpe dolduracak denli aymazlık içinde varsıllaşıyorsa eğer “hükümetler” ödevlerini yerine getiremiyor demektir!

Haksız kazanca göz yumuyor, emekçiyi cezalandırıyor, üreticiyi bir başına bırakıyor demektir!

***

2021 gibi olmasın dediğimiz 2022 yılı daha da zorlu geçti!

“Doymayan canlının” saldırgan olacağından söz edilir! Yaşamı acı vermek sanır, şiddete yatkın olur, çocuk/ kadın/ yaşlı demeden güçlü/ güçsüze zarar verir!

Öyle de olmadı mı? Yıl içerisinde kaç şiddet olayı yaşandı sokak ortasında, kaç kadın yaşamını yitirdi, kaç çocuk yaşama küstürüldü? Sayısını ortaya çıkarmak olası, ancak nedeni/ niçini/ çözümü üzerinde duran, acıyı onarmaya çalışan, oldu mu soruyorum geçen yıllarda “yanınızdayız, destekliyoruz, ezdirmiyoruz, koruyoruz, biz varız” diye söylev veren “iktidara”!

***

Artık “dilek” tutmayı, “dilekte” bulunmayı istemiyorum! Yarım yüzyılı aşkın süredir “kaç” dilek tuttum öyle, insanlar “kaç” dilek tuttu; n’oldu, düzeldi mi, iyiye mi gitti bir şeyler, “iktidarlar” daha mı az emekçinin üzerine yükledi çıkmazları, yaptıkları yanlışların bedellerini; dünü arattı bugün!

2023 yılı hoş gelmiş olsun da iyi yaşayın, mutlu olun, sevin, kucaklayın; yıllar akıyor çünkü!

291222

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP