Kaş’a üzüm sıkma, Finike’ye nar sıkma makinesi…

Kaş’a üzüm sıkma, Finike’ye nar sıkma makinesi…

ABONE OL
4 Kasım 2022 16:45
Kaş’a üzüm sıkma, Finike’ye nar sıkma makinesi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANTALYA/ Olaynet– Anakent Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı üreticinin işini kolaylaştırmak, üretime katkıda bulunmak amacıyla başlattığı nar sıkma ve üzüm sıkma makinesi desteklerini sürdürüyor.

Muhtarlar aracılığıyla yapılan izlence kapsamında Kaş Ova, Kınık, Yeşilköy, Üzümlü, Çavdır, Çayköy, Uğrar, Gökçeeren, Gömbe, Sütleğen, Kemer, İkizce, Patara, İslamlar ile Onlarca Mahallelerine gönderilen makine ile kısa sürede üzümle sıkıldı.

Anakent ekipleri Finike’nin en eski nar üreticisi mahallelerinden biri olan Gökbük Mahallesi’ne ise muhtar ile yurttaşlardan gelen istek doğrultusunda nar patlatma ve nar sıkma makinesi gönderdi. Mahalleye kurulan nar sıkma makinesi ile üreticiler kısa sürede yüzlerce kilo narın suyunu çıkardı.

Gökbük Mahalle Muhtarı İskender Altınok, nar ekşisi ve taze sıkılmış nar suyu yaptıklarını belirterek, “En çok sıkıntı çektiğimiz nokta narın tanelerini ayırırken kadınlarımız ve köylülerimizin çok zorlanması ve zahmet çekmesiydi. Günlerce süren bir iş yükü vardı. Bu iş yükünü kaldırmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e başvuruda bulunduk. O da bizi kırmadı ve işleri kolaylaştırmak adına tarıma ve köylülere verdiği destekten dolayı bize nar patlatma ve sıkma makinesini gönderdi. Şu anda günler süren nar eleme ve taneleme işlemimizi neredeyse bir saatte yapıyoruz. Bunun için Muhittin Böcek başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederiz. Hem kadınlarımızın, hem üreticilerimizin işlerini kolaylaştırdı. Bizim endüstriyel ürünlerimizi çıkarmamıza çok yardımcı oldu” dedi.

Anakent Belediyesi’nin her konuda kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Gökbüklüler “Nar patlatma ve sıkma işini insan gücüyle yapmamız çok meşguliyet veriyor. Büyükşehir Belediyemizin gönderdiği makineler işlerimizi çok kolaylaştıracak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP