Beklenen görüşme başladı…

Beklenen görüşme başladı…

ABONE OL
2 Mayıs 2024 16:31
Beklenen görüşme başladı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beklenen görüşmesi başladı. AKP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye gelen Özel ve CHP heyetini AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Görüşmede Özgür Özel’e emekli büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik ediyor. AKP’de de Erdoğan’ın yanı sıra AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş görüşmeye katılıyor. Elitaş ve Tan’ın konuşulanları yazılı olarak kayda geçirmesi bekleniyor.

AKP ve CHP genel başkanları en son 2016’da bir araya gelmişti. Görüşme 8 yıl sonra bir ilk olma niteliğini taşıyor.

Erdoğan’ın görüşmede yeni anayasa için nabız yoklayacağı belirtiliyor.

Özel’in ise 1 Mayıs’taki Taksim yasağını örnek göstererek önce mevcut Anayasa’ya uyma uyarısı yapması bekleniyor. Özel’in çantasında anayasa dışında ayrıca borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması olacak.

Belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler de görüşmenin gündemindeki diğer başlıklar olacak.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan ve Özel’i bir araya getiren süreç, CHP Genel Başkanı Özel’in, Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başlamıştı.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP’nin de değişime destek verebileceği inancındayım” ifadelerini kullanmıştı.

Özel kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşmüştü.

haber: tele1

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP